hypertensjon diett for å senke blodtrykket

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-11-29
Hypertensjon, også kjent som høyt blodtrykk, er definert når systolisk blodtrykk er mer enn 140 mmHg og diastolisk blodtrykk er mer enn 90 mmHg. Avlesningen mmHg er millimeter av kvikksølv. Selv om medisinen er behandling for de fleste mennesker med høyt blodtrykk, har mange matvarer vist seg å senke høyt blodtrykk. The DASH kosthold anbefales av Mayo Clinic er godt akseptert som en måte å redusere høyt blodtrykk

DASH Diet på frukt og grønnsaker

The DASH kosthold anbefaler å spise mellom åtte og 10 porsjoner med frukt og grønnsaker per dag. Produser er full av kalium, magnesium og kalsium og kan nytes på mange kreative måter. Du kan bruke den ferske eller frosne og damp den, fres det eller spise den rå. Start planleggingen måltidene rundt grønnsaker og frukt, og bruke dem som de viktigste fokuspunkt.

DASH Diet på Protein

Ifølge DASH kosthold du bør spise mindre enn seks porsjoner per dag av protein. En servering størrelse er 1 oz. Alltid trim fett fra kjøtt og fjern skinnet fra kylling og broil, bake eller grill kjøttet. Fisk er ditt beste valg på grunn av sitt høye innhold av omega-3 fettsyrer, lavt kaloriinnhold og næringsstoffer.

DASH Diet på Meieri

Meieriprodukter har et høyt innhold av kalsium og vitamin D, protein og andre vitaminer . Du bør spise lite fett eller nonfat versjoner av din favoritt meieriprodukter. Den beste meieri produkt er yoghurt som den er lav i kalorier og fylt med vitaminer og mineraler. Du kan gran opp nonfat yoghurt med krydder for stor dips og med stevia for å dyppe frisk frukt skiver. Nyt en og annen spesiell behandling av nonfat frossen yoghurt.

DASH Diet på Sweets

Vi må alle gi etter for vår kjærlighet av søtsaker hver gang en stund. The DASH kosthold anbefaler fem eller færre porsjoner i uka. Gå for fett-fri versjon av din favoritt dessert, og bruk sukker erstatter på tilfeldig basis. Ifølge Mayo Clinic mørk sjokolade kan bidra til å senke blodtrykket, men har bare en liten brikke som det er høyt i kalorier.

Sodium i kosten

bør du kutte ned på natrium din hvis du har blitt diagnostisert med hypertensjon. Den øvre grensen er 2400 milligram, men 1500 milligram per dag er anbefalt. Mange forberedt og hermetiske matvarer inneholder natrium, så alltid lese etikettene. Du kan skylle hermetiske grønnsaker og tunfisk å eliminere en god del av natrium innhold. Unngå å legge til salt til maten du lager mat, og lære å være kreative med de mange krydder tilgjengelig.


Previous:nothing Next:advocare gnist ingredienser

Relaterte artikler


 • hvordan du velger sunt hjerte varmt korn
 • hvordan å gå ned i vekt uten piller eller trening
 • hvordan kan en tenåring øke kroppsvekt?
 • matvarer som hjelper vekttap
 • naturlige diett hjelpemidler
 • hvordan å miste 5 pounds i 5 dager
 • høyt protein flytende dietter
 • perfekte diett for blodtrykk
 • hvordan å følge den hellige hjertet kosthold
 • den beste vitaminer for menn over 60
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com