kilder til beta glukan

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-11-12
Beta glukaner er naturlig forekommende sukker molekyler, også kjent som polysakkarider, som har vært mye spioneringen som en kraftig stimulerende for menneskets immunsystem. Denne formen for fiber, som finnes i et bredt utvalg av plantemateriale, har også blitt fremmet som en naturlig måte å redusere kolesterol og blodsukker nivåer. På grunn av de mange måter som beta glukaner er kjent for å hjelpe styrke menneskers helse, har disse enkle polysakkarider fått mye oppmerksomhet de siste årene.

Fighting Infeksjon

Den nettsiden til Beta Glucan Research Organization (BGRO) tilbyr omfattende informasjon om forskning på stoffenes immun-forsterke krefter, observere at "beta glukan er et vitenskapelig bevist biologisk forsvar modifier (BDM) at ernæringsmessig potenserer og modulerer immunforsvaret. " Den gjør dette ved å stimulere kroppens hvite blodlegemer --- de som kjemper både viral og bakteriell infeksjon --- til handling, og dermed maksimere immunoresponse til trusselen om smitte.

kvalitet, ikke kvantitet

I vurderingen av ulike nivåer av beta glukan effektivitet, BGRO hevder at effekten av enhver beta glukan supplement avhenger mindre på mengden av beta glukan finnes der enn det gjør på kilden som stoffet ble innhentet. BGRO sier at viktige faktorer enn source omfatter "behandling (herunder unngå reaggregation under fordøyelsen), dimensjonering og ensartethet av beta glukan partikler svelget. "

Natural Kilder

Beta glukan kan bli funnet i mange naturlige materialer, og de spesifikke egenskapene for en beta glukan supplement ser ut til å variere avhengig av kilden. Fire av de vanligste kildene for beta glukaner er gjær, bygg, sopp og havre.

Gjær og Barley

Beta glukaner avledet fra gjær synes å være spesielt effektive i å stimulere immunforsvaret, og også i deres evne til å redusere kolesterolnivået i blodet. Dette gjør gjær-avledet beta glukan kosttilskudd vidt anbefalt for bruk i behandling av svulster eller stråling skader. Forskning har imidlertid vist at bygg-avledet beta glukan gi mindre stimulans til immunforsvaret, men er spesielt effektiv i å redusere nivåene av både blodsukker og kolesterol (både total kolesterol og det såkalte dårlige kolesterolet).

Sopp og havre

Beta glukaner hentet fra sopp vise noen lover som et supplement for pasienter som kjemper tykktarmskreft, selv om forskning viser at de er mindre effektive i å stimulere immunsystemet enn gjær-avledet beta glukan. Effektiviteten av sopp-avledet beta glukan synes også å variere basert på spesifikke arter av sopp som de ble hentet. Forskning på beta glukaner fra havre indikerer at deres største styrke ligger i deres evne til å redusere nivået av blod kolesterol og blodsukker.

hva som ligger foran?

Den helbredende egenskaper av beta glukan fortsetter å bli studert, både i USA og i utlandet. I Japan, har ulike stammer av sopp-avledet beta glukan blitt brukt i mer enn to tiår som en følgesvenn terapi for kjemoterapi hos kreftpasienter. Trials er i gang i USA for tilsvarende bruk av beta glukan behandling, men har ennå ikke vunnet godkjennelse fra amerikanske Food and Drug Administration.


Previous:nothing Next:ernæringsmessige verdien av pistasjnøtter

Relaterte artikler


 • hjelp med å miste vekt
 • hvordan du miste ekstra vekt på vekt overvåkere
 • Hvordan hjelper fiskeolje med vekttap?
 • hvordan brenne en ekstra 1000 kalorier denne helgen
 • hvordan du ned i vekt i 11 enkle trinn
 • den beste dietten mat for raskt vekttap
 • 6 måneders vekttap plan
 • hvilke matvarer er høyt i alkaliske?
 • omega 3 vitamin informasjon
 • risikoer og komplikasjoner fra en gastrisk bypass
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com