kosthold for kjøttetere

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-11-18
Kjøtt er en god proteinkilde og kan være en del av et sunt balansert kosthold. Men noen typer og kjøtt er mer helsebringende enn andre. Hvis du liker blant annet kjøtt i kosten, læring som kjøtt er bra for deg kan være viktig for en sunn livsstil

Hvor mye kjøtt

Fordi kjøtt inneholder så mye protein, trenger du ikke å spise mye av det på en gang for å få anbefalt dagpenger. Faktisk er en porsjon kjøtt vanligvis rundt fire gram, som er omtrent på størrelse med en kortstokk. Så ofte du kan, gjør kjøttet et tillegg i stedet for fokus på måltidet. For eksempel, en liten biff kastet inn i en blanding av wokede grønnsaker og servert over brun ris eller fullkorn pasta er bedre for deg ernæringsmessig enn et stort stykke kjøtt og en grønn salat. Husk at du ikke trenger å ta med kjøtt i kosten daglig for å møte dine protein krav. Meieriprodukter, soya, linser, bønner og nøtter er også høy i protein og kan være bra kjøtt alternativer. Faktisk er et variert kosthold mer helsebringende enn en som i hovedsak består av en type mat.

Kjøtt å unngå

Rødt kjøtt som svin, okse, lam og vilt bør spises i moderate mengder, bare en gang i uken. Rødt kjøtt er høy i mettet fett, som er ansvarlig for å heve kolesterolnivået og bidrar til hjertesykdom. Når du spiser rødt kjøtt kjøp, mager kutt og trim fettet så mye som mulig. Lean kutt av rødt kjøtt er bedre for deg ernæringsmessig enn bakken kjøtt som hamburger eller pølse, som inneholder tilsatt fett. Organ kjøtt er høyt kolesterol. Bearbeidet kjøtt som pølser, salami og pølser bør spises sjelden fordi de har blitt knyttet til magekreft. Den måten du koker kjøttet avgjør hvor sunt det er. Unngå steking kjøtt i fett, som kan legge til på fettinnholdet og øke kaloriinntaket. I stedet grill, broil eller stekt kjøtt, slik at fett er gjengitt ut og fjernet.

Kjøtt å spise ofte

Hvitt kjøtt (f. eks, kylling, kalkun) også inneholder mettet fett, men i mye lavere nivåer, og kan nesten bli unngås helt ved å fjerne huden før man spiser. Den beste kilden til protein fra kjøtt er i form av fisk, spesielt fet fisk som ørret og laks. I motsetning til mettet fett i rødt kjøtt, inneholder fisk omega-3 fettsyrer som faktisk fremmer hjerte helse. Prøv å spise minst to porsjoner fisk per uke.


Previous:nothing Next:typer slanking

Relaterte artikler


 • mat for raskt vekttap
 • spesielle dietter for en mage reduksjon
 • årsaker til et alkalisk kosthold
 • oppskrifter med Stevia
 • 1200-1500 kaloriinntak
 • mat for nyre helse
 • kilder til vitamin B
 • kosthold for leveren
 • diett tips for en lite aktiv skjoldbruskkjertel
 • Vanadyl sulfate farer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com