kosthold og blodtype

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-11-13
Vårt blod typer er basert på tilstedeværelsen eller fraværet av spesifikke antigener eller røde blodceller. Disse blodtyper er A, B, AB og O, og er enten positive eller negative. Positive blodtyper har RH antigen. Type A inneholder A antigen, inneholder B B antigen, inneholder AB både A B og type O inneholder verken og regnes som den universelle donor

Origins of Blood typer

Dr. Peter D'Adamo. forfatter av "Eat For Your Type," hevder den evolusjonære opphavet til blodtyper var påvirket av endringer i omgivelsene gjennom årene. Den opprinnelige blodtype type O, og var hovedsakelig blodet typen tidlig jegere. Type A kom neste når jordbruket begynte å erstatte jakt som et middel til livsopphold, fulgt Type B under de mange miljømessige forandringer. Den endelige blodtype AB, som har egenskaper både A og B, og i dag utgjør bare 5 prosent av befolkningen.

Diet for Type A

Type A folk bør spise en diett med en vekt på grønnsaker, med protein og høy karbohydrat matvarer spises i moderate mengder. Meieriprodukter bør også spises bare av og til, og i lav-fett versjoner. Dr. D'Adamo hevder at et vegetarisk kosthold er den mest egnet for denne blodtypen. Han foreslår å fjerne paprika, tomater og tropiske og sitrusfrukter.

Diet for Type B

Blodtype B mennesker gjør best ved å unngå kylling, bacon, skinke og skalldyr helt. Andre matvarer å eliminere fra sine dietter er biff, hvete, rug, tomat og mais. Dr D'Adamo antyder geit, lam sau og hjort for protein. Grønne grønnsaker, egg og magre meieriprodukter er også anbefalt for denne blodtypen. Type B er generelt ganske vellykket i å bo innenfor normal vekt rekkevidde.

Diet for Type AB

Type AB folk ikke burde hengi seg koffein og alkohol. Dr. D'Adamo oppfordrer mat som sjømat, tofu, meieriprodukter og grønne grønnsaker. Unngå all røkt, gravet kjøtt og fisk. Forslag til fisk er laks, sardiner, tunfisk og rød snapper. Yoghurt er anbefalt for type AB personer. Type AB mennesker gjøre det bra med små og hyppige måltider.

Diet for Type O

Hvis du er en type O, anbefaler Dr. D'Adamo unngå egg og melkeprodukter. Også på listen over matvarer for å eliminere er brød og pasta laget av hvete. Kål, mais og rosenkål bør elimineres. En diett rik på kjøtt, fisk og de fleste grønnsaker fungerer best for denne blodtypen.

Does It Work?

I følge Katherin Zeratsky, R. D. , av Mayo Clinic, er det ingen vitenskapelig mønster av matallergier med blodtyper. Ifølge studier, spise riktig for din blodtype har ikke hatt noen god innflytelse på vekttap eller generelt god helse. Hun sier også at å spise etter din blodtype kanskje ikke til slutt gi dine ernæringsmessige behov.


Previous:nothing Next:diett brus detox

Relaterte artikler


 • grunnen bison ernæringsmessige informasjon
 • myter av vekttap
 • hvordan bruke hvitløk for et sunt hjerte
 • syv dagers detox retninger
 • ernæringsmessige verdien av rå mandler
 • svært lavt fiber mat til frokost
 • å spise 12 super mat
 • diabetiker måltid ideer
 • tips om bruk av ultratynne rask plan
 • guide til urte vekttap ingredienser
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com