kosthold planlegging prinsipper

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-11-20
Mange av oss lage et mål av å spise sunt, men noen ganger å vite akkurat hvordan du gjør dette er utfordrende. Akkurat hvor mye av hver bestemt mat trenger du i kosten for å være sunt? Er det noen matvarer du bør fullstendig eliminere? Svarene på disse vanlige spørsmål finnes i prinsippene for sunn mat

Fokus på Food Grupper

Institutt for Helse-og omsorgsminister anbefaler planlegger en diett som inneholder mat fra alle matvaregrupper. The Department of Agriculture gjenkjenner nå seks matvaregrupper, inkludert korn, frukt, grønnsaker, meieriprodukter, proteiner (kjøtt og bønner) og oljer. En balansert, sunt kosthold inkluderer mat i hver av disse gruppene.

imidlertid ikke kroppen ikke trenger like mye fra hver gruppe til å fungere på sitt fulle potensiale. Et sunt kosthold vil fokusere sterkere på korn, særlig helkorn, frukt og grønnsaker, mens omfatter små porsjoner med magre meieriprodukter og magre proteiner til hvert måltid. Den offisielle Department of Agriculture serverer anbefaling er et daglig inntak på 6 oz. av korn, 2 1 /2 kopper av grønnsaker, 2 kopper av frukt, tre kopper av lav-fett meieri og 5 1 /2 oz. av magre proteiner. Oljer bør brukes med måte i kostholdet, og et sunt kosthold fokuserer primært på nonsaturated fett.

Hold det Variert

Selv når de spiser ute av de seks store matvaregrupper, holde kostholdet variert. For eksempel, når de spiser frukt og grønnsaker, anbefaler Harvard School of Public Health spise en rekke farger. Fokusere på å spise minst fem farger i frukt og grønnsaker porsjoner hver dag.

Det samme prinsippet om kosthold planlegging gjelder proteiner, som kjøtt og bønner. Mens du må fokusere på lean meats, variere kosten. Inkluderer fisk, fjærkre og magre stykker av svin og storfekjøtt, sammen med en rekke bønner. Dette vil ikke bare hjelpe deg å holde med sunt kosthold ved å gjøre den interessant, men det vil også holde riktig mengde av vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer i kosten.

Begrens Sodium

The American Heart Association anbefaler mindre enn 2300 mg natrium daglig, og de med høyt blodtrykk eller som er høyere risiko for hjertesykdom bør spise mindre enn 1500 mg per dag. Natrium finnes i salt og mest bearbeidet eller hermetisk mat. De som er interessert i å spise riktig trenger å lære å lese mat etiketter, merke natrium beløp. Bruk urter i stedet for salt til smak mat du lager mat til å bidra til å kutte natrium i kosten. Fersk frukt og grønnsaker og mange hele korn er gode mat å spise når du ser natrium beløp.


Previous:nothing Next:er eple cider bra for vekttap?

Relaterte artikler


 • high-ernæring kosthold
 • do krydret mat øke stoffskiftet?
 • medisinsk tilsyn vekttap
 • LDL-senkende kosthold
 • hvordan bli modell mager
 • hvordan gjøre lav carb trail mix
 • hva som skjer etter fedme kirurgi?
 • bruk av papaya ekstrakt
 • hvor å kjøpe sjø vegg
 • den beste muskel bygging dietter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com