mat for en høy protein diett

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-11-16
Det er mange matvarer tilgjengelig for dieters etter en høy-protein diett plan. Disse høy-protein mat trenger ikke være fet, stekt eller full av fett. Ved valg av høy-protein mat, velge mat som er gode kilder til vitaminer og mineraler for å høste ekstra helsegevinst

matoljer

Matlaging oljer er grunnlaget for et godt måltid. Det er mange oljer på markedet, inkludert olivenolje, rapsolje og kokos olje. Imidlertid er smør en av de eneste oljer som faktisk har en betydelig mengde protein. Butter har mer enn 3 gram protein per servering. er Light smør samt vanlig smør begge gode kilder til ekstra protein.

Meieri

Oster, yoghurt og melk er gode kilder til protein. Blåmuggost, brie, cheddar, gruyère, Romano, og sveitserost er alle gode alternativer for å øke protein inntaket. Melk-inkludert helmelk, 2 prosent og skummet-har alle en stor mengde protein. Yoghurt er også et flott tillegg til en høy-protein diett.

Kjøtt

Legge til en sunn del av kjøttet i en høy-protein diett er en utmerket måte å øke protein beløp. Biff, lam, kalkun, fisk, kylling og geit er utmerket kjøtt for en høy-protein diett. Velge magre deler av kjøttet som biff ytrefilet, kalkunbryst, mahi mahi og kyllingbryst vil bidra til å øke både protein og lavere fett inntak.

Belgfrukter

Belgfrukter er en utmerket kilde til både fiber og protein. En kopp fleste bønner er lik nesten 20 gram protein. Spise en stor skål med pinto bønner eller svarte bønner er en velsmakende måte å legge protein i kosten.

Black bønner, pinto bønner, black-eyed peas, soyabønner, nyre bønner, marineblå bønner og peanøtter er alle gode bønne valg. Mungbønner og tofu er også gode kilder til protein.

En enkel måte å legge til ekstra protein i en diett er å legge det til en kjøttrett som chili. Skjær tofu i små terninger, og stek den ved siden av kjøttet. Den tofu vil ta på noen av de smaker på kjøttet og krydder, betyr det ikke avlede oppmerksomheten fra chili er smaker, og den legger et stort løft av protein.

Grønnsaker

Grønnsaker kan legge en liten mengde protein i kosten. Selv om det i mange tilfeller protein nivået generelt varierer fra 1 gram til 5 gram per porsjon, bør de likevel bli spist. Grønnsaker gir kroppen med nødvendige næringsstoffer og vitaminer.

Snacking

Frø og nøtter er gode snacks for å legge til ekstra protein i kosten. Gresskarfrø, solsikkefrø, peanøtter, macadamia nøtter, pekannøtter, mandler, paranøtter og cashewnøtter er enkle høyt protein snacks.


Previous:nothing Next:bivirkninger av prenate dha

Relaterte artikler


 • nyttige vekttap ideer
 • er solsikkeolje sunt?
 • velge vekttap kosttilskudd
 • hvordan ta clenbuterol
 • micronutrition for vekttap kirurgi pasient
 • den beste dietten mat
 • hva du skal spise for å redusere høyt blodtrykk
 • kosthold for leveren
 • intestinal rensing dietter
 • Hvordan redusere salt for hjertesykdommer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com