mat som gir deg energi til idrett

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-11-17
Å konkurrere på ditt beste i sportslige konkurranser, må du optimal ernæring. Spise for topp idrettsprestasjoner følger de fleste av de samme retningslinjer for sunn spise samlet, med noen justeringer. Konkurrerer i idrett brenner kalorier på en raskere hastighet enn de fleste dagligdagse aktiviteter, så det er viktig å øke det samlede kaloriinntak for å holde tritt med kroppens behov. Ifølge University of Illinois Extension, kanskje teenage idrettsutøvere må ta i et ekstra 2000 eller mer kalorier per dag utover det de vanligvis bruker.

Karbohydrater

stivelsesholdige karbohydrater er viktig for produksjonen av glykogen, et molekyl som brukes som en kilde til energi for musklene. Under trening er glykogen reserver brukt opp. Når glykogen er oppbrukt, setter tretthet i. For å holde glykogen reserver høy, velger høy-karbohydrat matvarer som grove kornvarer pasta, ris og brød. The fiber i hele korn bremser karbohydrat absorpsjon, gjør den en bedre kilde til energi enn raffinert korn. Andre matvarer høy i stivelse inneholder bønner, poteter, mais og gulrøtter. Bananer er lastet med stivelse og kalium og er populære energi-boosting snacks når glykogen begynner å falle under konkurransen.

Protein

Kroppen bruker protein som en sekundær drivstoff kilde og en byggestein i muskel vekst. Idrettsutøvere krever mer protein enn gjennomsnittet person. Ifølge ernæring forskeren Dr. Peter W. Lemon, er daglig protein krav til utholdenhet idrettsutøvere ca 0,54 til 0. 64g per kilo kroppsvekt. Idrettsutøvere som styrke-toget krever 0. 064 til 0. 82g protein per pund. Foods høy i protein er kjøtt, fisk, egg og meieriprodukter. Vegetar kilder er nøtter, bønner, soya og korn.

Hydration

Dehydrering er en av de vanligste årsakene til et fall i energi i løpet atletisk konkurranse. Mange idrettsutøvere vente til de føler tørst før Rehydrating. Dette er en feil, siden du kan bli dehydrert i god tid før en følelse av tørst satt i. Ifølge Fotpleie Mark A. Caselli og John Brummer, kan utøvere tape mer enn en. 5 liter vann før tørste. Å holde hydratiserte, drikke 16-20 oz. av væske omtrent to timer før arrangementet, med ytterligere 8 oz. tatt 10 til 20 minutter før arrangementet. For å unngå uttørking, konsumerer væske hvert 15. til 20 minutter i perioder med intens trening. Vann eller sportsdrikke med tilsatt elektrolytter er å foretrekke for atletisk aktivitet.

PREGAME Måltid

Den pregame måltid bør spises tre til fire timer før starten av konkurransen for å gi tid for fordøyelsen. En porsjon pasta med tomatsaus eller en liten del av magert kjøtt med ris eller poteter vil holde energinivået høyt ved å legge til kroppens glykogen butikker. Hvis konkurransen er i morgen, spiser havregryn, bagels eller en lav-sukker frokostblanding med skummet melk. Unngå mat med høyt fett i pregame måltidet fordi fett er trege til å fordøye.

Misforståelse

Noen utøvere tror at inntak av høy sukker mat før en sportsbegivenhet vil øke energinivået i løpet av konkurransen. I sannhet, kan disse matvarene får blodsukkeret til å svinge raskt, og reduserer energi og hindrer sportslige prestasjoner. Unngå brus, kaker, godteri og andre matvarer høyt i raffinert sukker i timene frem til en hendelse.


Previous:nothing Next:kalori telling dietter

Relaterte artikler


 • ultimate ernæring guide
 • kilder til vitamin B
 • protein daglig diett
 • ernæring for diabetikere
 • hva er rutin godt for?
 • diett for å miste vekt og lavere kolesterol
 • lap band kosthold ideer
 • ultrametabolism detox
 • Fordelene med å spise epler
 • hvordan å slutte å drikke pepsi, cola eller annen brus
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com