matvarer for å hjelpe funksjon i skjoldbruskkjertelen

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-11-16
Noen tradisjonelle leger tror ikke at det å inkludere visse matvarer i kostholdet er nyttig for folk som lider av hypotyreose. Men det er mange holistiske leger som har stor tro på at kostholdet kan være enten til nytte eller skadelig for personer med en hypothyroid.

Begge feltene medisin enig i at det er noen matvarer og kosttilskudd som bør unngås av hypothyroid pasienten. De er også enige om at å spise et sunt kosthold er en viktig del av å bo sunt generelt.

Thyroid Stimulanter

stimulere skjoldbruskkjertelen kan hjelpe mennesker som lider med en under-aktiv thyroid. Mat og drikke som inneholder koffein, som kaffe, te, brus og sjokolade, arbeide for å stimulere funksjon i skjoldbruskkjertelen. Avocado og kokos er også skjoldbruskkjertelen sentralstimulerende midler. Disse matvarer kan være nyttig i begrensede mengder, men noen diett bør være balansert, slik at de ikke skal konsumeres i store mengder. Noen hypothyroid pasienter har funnet at disse matvarene bidrar til å kontrollere hodepine når de brukes med måte.

Raw Foods

Rå grønnsaker er friskere enn kokte grønnsaker. Mange ganger er de også vokst organisk. Rå mat angivelig ha god effekt på stoffskiftet. Siden et av hovedproblemene for hypothyroid lidende er en langsom metabolisme, rå grønnsaker er virkelig nyttige.

Nourishing Foods

Matvarer som er rike på jod er antatt å ernære skjoldbruskkjertelen og øke sin funksjon. Sea grønnsaker, slik som tare, og fisk er gode kilder til jod.

Mat rik på vitamin A er også gunstig. Gul grønnsaker, gulrøtter og mørkegrønne grønnsaker inneholder store mengder vitamin A. Vitamin A er også en bevist antioksidant.

Sink og kobber er viktige mineraler som hjelper kroppen produsere thyroid hormon. Matvarer som inneholder sink inkluderer biff, kylling, sjømat, havregryn, bønner, spinat, frø og nøtter. Mat rik på kobber er egg, bønner, nøtter og rosiner.

Vegetabilsk Juice

Drikker juice som inneholder klorofyll hjelper fordøyelsen og bidrar til å regenerere celler, som begge er gunstig for skjoldbruskkjertelen. Velg juice som inneholder ingredienser som reddiker, gulrøtter, tomater, selleri, squash, tare, alfalfa, bladgrønnsaker, rødbeter topper, grønn paprika, persille, tang, spirer og brønnkarse.

Mat og kosttilskudd for å unngå

I følge til Dr. Todd Nippoldt av Mayo Clinic, er det noen matvarer og kosttilskudd som folk som tar syntetiske skjoldbrusk medisiner bør unngå. Valnøtter, soyabønner mel og bomullsfrøolje måltid bør alle unngås, eller spist minst to timer før eller to timer etter inntak av medisiner.

Iron kosttilskudd, kalsiumtilskudd, syrenøytraliserende midler som inneholder aluminium eller magnesium, samt som noen kolesterol legemidler bør brukes forsiktig når du tar skjoldbruskkjertelen medisiner.


Previous:nothing Next:hvilke matvarer bør unngås i svangerskapet?

Relaterte artikler


 • hvordan sonen kosthold
 • hvordan du kan spare penger bringe lunsj til arbeid (og liker det!)
 • hvordan du kjøper hoodia gordonii
 • hvordan du bruker Middelhavet diett for å bedre hjerte helse
 • thermogenics og vekttap
 • protein diett menyer
 • dietter kjendiser bruke til å gå ned i vekt raskt
 • hvordan du raskt og miste vekt trygt
 • blodtype mat diett
 • metanx bivirkninger
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com