perfekte diett planer

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-11-03
Alle vil ha den perfekte diett-den ideelle måten å opprettholde optimal vekt og holde seg frisk. Men er det noe slikt? Sannheten er den perfekte diett for deg er ikke nødvendigvis den perfekte diett for noen andre. Imidlertid har hver diett varianter av de samme komponentene. Ifølge American Medical Association (AMA), et sunt kosthold har mye variasjon

Protein

Protein. er nødvendig for å vokse, reparere og erstatte kroppens vev samt energi. Animalsk protein omfatter kjøtt, fisk, egg og ost. Vegetabilske proteiner finnes i bønner, erter og andre belgfrukter, og i noen brød. Hvis kroppen ikke bruker all den protein spist, blir det lagret som fett.

Vann

Vann brukes i nesten alle kroppsfunksjoner. Det regulerer temperatur og stoffskiftet, transporterer næringsstoffer og giftstoffer, og smører og puter organer. Kroppen er ca halvparten vann og 70 prosent av all mat er vann. Den AMA anslår vi hver miste opp til fire halvlitere med vann daglig gjennom urin, svette, avføring og pustet ut fuktighet.

Karbohydrater

Karbohydrater inneholder karbon, hydrogen og oksygen. Brød, pasta, poteter, ris, sukker og mange grønnsaker er alle karbohydrater. De gir en rekke næringsstoffer. For eksempel, poteter inneholder fiber som hjelper tykktarmen håndtaket kroppen avfall. Hele korn brødet inneholder jern som bærer oksygen gjennom kroppen og sørger for et sunt immunforsvar. Sukker gir energi.

Fett

Fett gir energi og bidra til å vokse og reparere kroppen vev. De lager også mat smaker bedre og isolerer kroppen. Flerumettet fett og enumettet fett (finnes i vegetabilske oljer og fet typer fisk) er den beste form for fett. De transport vitaminene A, D, E og K gjennom kroppen og inneholder essensielle fettsyrer som er til fordel hjertet, stoffskiftet og immunsystemet. Mettet fett er de som finnes i kjøtt, smør og ost. Disse kan tette blodårene, og dermed fører til hjerneslag og hjerteinfarkt.

Vitaminer og mineraler

Kroppen trenger mange vitaminer og mineraler for å fungere godt. Hver har en spesiell rolle å spille i kroppens funksjon. . Ifølge AMA, er alle som spiser et rimelig balansert kosthold så godt som sikker på å få dem alle

balansert kosthold

For å få alle disse næringsstoffene, råder AMA:
en. Spis kjøtt ikke mer enn en gang om dagen.
To. Bake eller broil mat i stedet steker den.
Tre. Reduser bruken av salt og mononatriumglutamat.
Fire. Spis leafy grønnsaker og frukt
fem. Spiser ikke mer enn fire egg i uken
6. Velg frisk frukt i stedet for cookies, kaker og puddinger.

Putting It All Together

De som prøver å gå ned i vekt har andre behov enn noen prøver å få vekt. En høy eller aktiv person har behov for ulike næringsstoffer enn en kortere eller mer stillesittende en. De med spesielle medisinske tilstander (for eksempel diabetes, hjertesykdom eller gluten intoleranse) bør oppsøke lege eller ernæringsfysiolog for kosthold planlegging.

Generelt, ved å gjøre fornuftige valg, fylle opp på sunn mat og å unngå ekstra sukker, salt og mettet fett, kan du komme opp med den perfekte diett for helsen din.


Previous:nothing Next:hvor mange kalorier gjør en tenåring trenger daglig?

Relaterte artikler


 • super raske vekttap tips
 • sunt og enkelt kosthold plan
 • hvordan den flate magen kosthold
 • hva er den beste dietten for vekttap?
 • fordeler av te og kaffe
 • oppskrifter med Stevia
 • hvor å miste vekt raskt med en frukt smoothie kosthold
 • fiberrik lavt kaloriinntak
 • hvordan holde med et treningsprogram
 • fettfattig kontra low-carb diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com