riktig porsjonsstørrelser

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-11-02
Ernæringsmessige etikettene er vanskelige --- en middels stor pose potetgull kanskje bare har 140 kalorier, men det er en tre-serving bag. At tilsynelatende harmløse-pose potetgull bærer nå et heidundrende 420 kalorier. Med litt forsiktighet og kunnskap om riktig del størrelse, vedlikehold er enkelt

Viktigheten av Porsjons

Vedlikeholde delen kontroll blir stadig vanskeligere med større heaping av mat på restauranter enn i tidligere tiår. The Centers for Disease Control forklarer at mennesker ubevisst spiser mer kalorier hvis maten blir presentert i større porsjoner, noe som kan føre til vektøkning. Overspising av dagpenger på karbohydrater og fett mens du spiser for lite frukt og grønnsaker kan føre til næringsmangel og overskytende pounds.

Andel Størrelse på Protein

Så fint som en kvart kilo storfekjøtt lyder, en del av storfekjøtt bør bare være på størrelse med en kortstokk, eller, 3 oz. The USDA anbefaler 5-6 oz. en dag. En biff Patty eller kylling bryst er nok for daglig inntak kjøtt-ikke to eller tre karbonader, noe som er vanlig for et måltid i fast food restauranter.

Andel Storleiken på frukt og grønnsaker

Få folk slite overspising for mange frukter og grønnsaker. I stedet har de fleste mennesker ikke få nok. En del av frukt kan være en kopp 100 prosent juice, et mellomstort eple eller en halv kopp tørket frukt. Prøv å konsumere to kopper frukt en dag på minimum. Tre kopper grønnsaker bør spises på en dag. En del av grønnsaker er en håndfull gulrot pinner, en kopp bladrike grønnsaker eller en kopp hermetiske grønnsaker

Andel Størrelse på Fett

Fett er ikke nødvendigvis dårlig:. Sunt fett fra matvarer som nøtter, laks og avokadoer kan øke hjernekraft og buffer celler fra giftstoffer. FDA anbefaler 5-7 ts. olje per dag, helst fra salat dressing, nøtter, magert kjøtt og fisk høy i Omega-3 fettsyrer (som laks eller torsk). Hold noe fett fra andre usunn mat som donuts, chips og andre til et minimum.

Andel Størrelse på karbohydrater

Karbohydrater er vanskelige fordi som fett, noen er bedre enn andre. Mens en kan konsumere 3-4 oz. en dag, at beløpet kan overskrides enkelt: en brødskive teller som en unse, og en halv kopp med pasta er ansett som et unse også. Å velge riktig type carb er viktig --- se etter hele korn som havregryn, vill ris og noe spesielt merket "fullkorn. "

Tips for Snacks og Eating Out

spiskammers er ofte fylt med chips, kjeks og andre lett-å-spise elementer. Spise disse matvarene er fin, men se hvor mange du spiser. Boxes oppgi hvor mange crackere er i en servering, men teller kjeks å opprettholde del kontroll kan være krevende. stedet, ta en håndfull og legge resten av posen vekk. Trikset er å ikke la størrelsen på pakken diktere hvor mye du spiser. Hvis spiser ute, split måltider og be om å-gå bokser. Hvis en halv kopp pasta utgjør en servering, pasta porsjoner i kjeden italienske restauranter rutinemessig tjene to dager igjen av karbohydrater i bare en rett.


Previous:nothing Next:hellige hjerte kosthold instruksjoner

Relaterte artikler


 • hva som skjer etter fedme kirurgi?
 • sunt kosthold regimer
 • mat ideer for raske og enkle vekttap
 • hjerte smart kosthold planer
 • hvordan du bruker Middelhavet diett for å bedre hjerte helse
 • hvordan gjøre protein kaffe
 • 6 måneders vekttap plan
 • 7-dagers hele kroppen rensing program
 • hva må en food etikett liste
 • protein diett for diabetes
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com