små sunne måltider

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-11-22
Ernæringseksperter er enige om at å spise 4-6 små, næringsrike måltider per dag er beste alternativet for helse og god ernæring. Lær hvordan du kan planlegge din mini-måltider, hva slags mat som skal inkluderes og hvilke deler å spise. Det er enklere enn du tror og kan endre måten du tenker om sunn mat

Hvorfor små måltider?

Mange mennesker synes det er vanskelig å få tid for den tradisjonelle tre måltider per dag. Skipping måltider kan føre til lavt blodsukker og overdreven sult, som begge bidrar til dårlig mat valg og overspising. Ifølge Willow Jarosh, MS, RD, spise små, næringsrike snacks utover dagen vil gi deg konsekvent energi og bidra til å kontrollere appetitten. Med litt pre-planlegging, kan du ha sunne, preportioned valg på hånden hele dagen.

Hva du skal spise

Ideelt sett vil et lite måltid gir deg en blanding av protein, komplekse karbohydrater og en liten mengde fett. Denne kombinasjonen senker fordøyelsen og bidrar til å regulere blodsukkeret slik at du ikke har et løft i energi, så en krasj senere.
Prøv å unngå svært bearbeidet (pre-pakket) mat eller noe som inneholder beriket mel eller høy fruktose mais sirup. Flotte kombinasjoner er ost, frukt og nøtter, hummus og grønnsaker, peanøttsmør og hele korn brød, salat med bønner eller frukt og nøtter, suppe med hele korn brød, yoghurt og frukt, tunfisk og eple eller melon.

Porsjons

Nøkkelen til å spise 4-6 små måltider per dag er del kontroll. Fordi du skal spise hver to til tre timer, vil deler være mye mindre enn en vanlig måltid. Prøv for eksempel 10-12 fullkorn kjeks og en unse av ost med seks druer. Eller en 6-unse yoghurt med en skive helkornbrød. Prøv en 8-unse krus med suppe og en skive helkornbrød med 1 ss naturlig peanøttsmør eller en 6-unse boks tunfisk, 1 ss majones og 2 gram av frukt.

Mix It Up

Når du får taket på dette, mulighetene er nesten uendelige. Det viktigste er å velge ferske matvarer som du liker og spise en lang rekke matvarer. Uansett hvor god et måltid plan er, hvis du føler deg lei av den maten du spiser, har du sannsynligvis ikke vil holde med det. Som ernæringseksperter liker å si til barn, u00ABSpis en regnbue. "


Previous:nothing Next:tyttebær i et sunt kosthold

Relaterte artikler


 • dietter for å bli kvitt magefett
 • hva er de mest populære dietter?
 • ting du kan spise på en hvete diett
 • den raskeste vekttap pille
 • dietter som behandler acid reflux
 • vekttap mat for kvinner
 • svært lavt fiber mat til frokost
 • hvordan holde med et treningsprogram
 • hvor mye protien folk bør spise?
 • Hvordan hjelper fiskeolje med vekttap?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com