sunn kreft-forebygge kosthold

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-11-16
Ifølge en rapport på studier utført av 15 av de ledende kosthold og kreft forskere rundt om i verden, kosttilskudd valg føre til 30 til 40 prosent av kreft. Mat høy i mettet fett og trans fett, mat som inneholder sprøytemidler, kjemikalier og kreftfremkallende stoffer, og mat tilberedt ved steking, grilling og røyking kan alle forårsake kreft. Selv om ingen diett kan garantere at du vil ikke få kreft, retningslinjer av mange helsemyndigheter anbefaler visse matvarer som kan redusere risikoen

Plant-Based Food

The American Cancer Society og andre helseorganisasjoner i hele verden anbefaler å spise grønnsaker, frukt, belgfrukter og hele korn som din viktigste kilde til kosthold. Inkluder fem på ni serveringer av grønnsaker og frukt en dag og legge flere porsjoner med lang kornet brun ris, linser, bønner, korn, brød, pasta og andre hele korn. Vitaminer, mineraler, fiber, antioksidanter og fytokjemikalier i plantebaserte matvarer holde friske celler fra å bli kreft.

Mørkere farge frukt og grønnsaker som brokkoli, blåbær, druer, spinat, jordbær, rosenkål, tomater, vannmelon, papaya og søtpoteter er høyest i antioksidanter og er gode kilder for å beskytte cellene fra skader som kan føre til kreft. Plant-baserte matvarer bør vaskes eller skrelles før du spiser for å fjerne sprøytemidler, og unngå hermetisert, bearbeidet og rask mat for å unngå kreftframkallende stoffer og tilsetningsstoffer som kan inneholde kreftfremkallende kjemikalier.

Animalsk

Selv om mange mennesker mener unngå animalsk helt er den sikreste måten å unngå kreft, kan de som velger å spise kjøtt velge sunnere typer mat. Fisk, spesielt laks, inneholder protein og kreft-bekjempelse næringsstoffer som vitamin A, selen, magnesium og omega 3 fettsyrer. Kylling og kalkun også er kilder til fettfattig protein. Kalkun inneholder sink, selen, niacin og vitamin B6 og B12, som bekjemper kreft. Rødt kjøtt, som vanligvis er høy i fett, bør unngås med mindre du er sikker på at det kom fra lavere-fett, gress-matet biff som inneholder vitamin E og omega 3 fettsyrer.

Når du spiser kjøtt, kommer begrense porsjoner slik at to tredjedeler eller mer av maten din fra plante-baserte matvarer. Å lage mat ved hjelp av metoder som ikke vil øke risikoen for å utvikle kreft er viktig. Karsinogener kan skjemaet kjøtt som er tørket, gravet eller konservert som bacon, pølse og hakkete. De samme kreftfremkallende faktorer danner i øl-prosessen, spesielt i mørke øl. Røkt, grillet, stekt og kokt kjøtt kan også dekkes med kreftfremkallende stoffer. Bakt, stekt, kokt og dampet mat er mindre sannsynlighet for å forårsake kreft.

Næringsstoffer

Noen næringsstoffer kan fjerne de skadelige effektene av frie radikaler som kan forårsake kreft. Mat med vitamin A, B, C, D og E, mineraler som selen og sink, beta karoten, essensielle fettsyrer, lykopen og fytokjemikalier bør være en del av en sunn kreft-forebygge kosthold. Dessuten kalkun, fisk, grønnsaker, frukt, fullkorn og belgfrukter, mat testet og godt kjent for sin kreft-bekjempelse evner inkluderer krydder som gurkemeie, spisskummen, oregano og timian, som inneholder kraftige antioksidanter.

Hvitløk, et populært kreft-forebygge mat, bekjemper frie radikaler, forbedrer immunforsvaret og øker enzymer som bryter ned kreftfremkallende stoffer i kroppen. Grønn te inneholder katekiner som reparerer celleskader og treg enzymatisk handlinger som kan føre til kreft. Ground flaxseeds hjelper cellene fungere normalt, og beskytter cellene slik at de doon't bli kreft.


Previous:nothing Next:mat for en høy protein diett

Relaterte artikler


 • rå mat diett mat
 • matvarer for å hjelpe funksjon i skjoldbruskkjertelen
 • hvordan gjøre et eple bake kaffe kake for en diabetiker
 • hvordan ta cardispan tabletter?
 • alli diett mat
 • idiot proof diett måltid plan
 • postpartum diett plan
 • gastrisk bypass pre-kirurgi kosthold
 • oppskrifter for seks uker kroppen makeover
 • hvordan du kan redusere vekten med kitosan
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com