vitamin D3 huden fordeler

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-11-30
Vitamin D3 er en av de pro-hormoner som gjør deg vitamin D. Vitamin D3 har flere positive helsemessige fordeler. Imidlertid få riktig mengde av dette viktige vitamin krever en fin balanse mellom sunn eksponering for sol og beskyttelse fra de skadelige virkningene av ultrafiolett stråling

Kilde

Vitamin D3 er funnet i eggeplommer, ost og biff leveren. Vitamin D er sjelden finnes i mat fra naturen. Den beste kilden for D vitaminer er fisk og fiskeprodukter biprodukter. Vitamin D består av vitamin D3 eller cholecalciferol og vitamin D2 eller ergocalciferol. De fleste matvarer som inneholder vitamin D er befestet, bortsett fra melkeprodukter, som ost eller iskrem. Melk, korn, margarin, yoghurt og appelsin juice er vanligvis forsterket med vitamin D. Vitamin D2 er vanligvis funnet i sopp. Vitamin D3 er vanligvis hentet fra ultrafiolett stråling fra sollys.

Hudproblemer

I følge en studie publisert i Volume 64, Issue 5, "The Indian Journal of Dermatology, Venereology og Leprology," Vitamin D3 hjalp med hudproblemer på grunn av dens anti-inflammatorisk egenskaper. I studien, var vitamin gitt til pasienter med psoriasis. Innen en måned, forsvant tilstanden. Det ble deretter gitt til pasienter med lichen planus lesjoner. Vitamin D3 lettet hud kløe og regressed lesjonene med halvparten. Forskerne ga vitamin D3 til dem med photodermatitis. Forandringene fra sykdommen forsvant innen en måned.

Wound Healing

Vitamin D3 hjelper huden reparere sår. Det hjelper å forebygge infeksjoner i sårene. I en studie publisert i Volume 363, Issue 9405, av "The Lancet", ble det funnet at de som mangler vitamin D var mer sannsynlig at lider av brannskader forårsaket av soleksponering. Studien har også uttalt at vitamin D3 var nyttig for healing en brannskader gang det skjedde. Vitamin D3 kan bidra til å forynge huden og kan brukes av kvinner for å bli kvitt strekkmerker.

Cancer

Alle D-vitaminer spiller en rolle i forebygging av kreft. Vitamin D ble funnet å redusere risikoen for kreft uten uheldige bivirkninger, ifølge en studie publisert i februar 2006-utgaven av "American Journal of Public Health. " Vitamin D ble funnet å være effektiv mot tykktarm, prostata, bryst og eggstokkreft. I en annen studie publisert i septemberutgaven 2006-utgaven av "Fremskritt i biofysikk og molekylær biologi," problemet med ultrafiolett stråling være en risikofaktor for ikke-melanom hudkreft ble veies opp mot behovet for solen å syntetisere vitamin D. Vitamin D mangler kan føre til bein sykdom, kreft, autoimmune sykdommer eller kardiovaskulær sykdom. Artikkelen understreket viktigheten mellom en balanse av soleksponering som både beskytter huden og gir for riktig mengde vitamin D som syntetiserte.

Absorpsjon

Det er faktorer som påvirker opptaket av vitamin D3. I en studie gjennomført av Massachusetts General Hospital og Harvard Medical School, ble det funnet at aldring redusert evne til huden å produsere vitamin D3 når de utsettes for ultrafiolett stråling. I en studie publisert i en 9 januar 1982, spørsmålet om "The Lancet", ble det funnet at huden pigmentering også påvirket opptaket av vitamin D fra ultrafiolett stråling. De med økt pigmentering trengte mer eksponering for ultrafiolett stråling til å syntetisere vitamin D enn de med mindre pigment i huden.


Previous:nothing Next:acai Berry diett plan

Relaterte artikler


 • sunn mat diett menyen
 • hvordan å implementere en enkel vekttap plan
 • sunt kosthold regimer
 • hvordan presentere sunn mat til barn
 • hva som skjer etter fedme kirurgi?
 • den beste tiden for å ta whey protein pulver
 • hvordan du kan øke frukt og Veggie inntak for hjertesykdommer
 • fri en uke diett plan
 • fordelene av mini-måltider for vekttap
 • vekttap programmer dekkes av forent helseforsikring
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com