vitaminer som øker stoffskiftet

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-11-28
Metabolisme bestemmer hvor fort kroppen forbrenner kalorier. Hastigheten på stoffskiftet ditt, mens ikke helt i din kontroll, kan bestemmes av livsstil valg-kosthold, mosjon diett og vitaminer du får i deg, enten kosttilskudd eller supplement form. En høyere metabolisme rente kan bidra til hjelp vekttap og øke energinivået

The B-vitaminer

The B-vitaminer dekker mye av bakken når det gjelder generelle helse og effektiv metabolisme. Hvis du er mangelfull i denne gruppen av vitaminer, kan du oppleve vektøkning og slapphet. B-vitaminer omfatter B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B6 (pyridoksin) og B12 (kobalamin).
Hver celle i kroppen krever B1 for å fremme effektiv sirkulasjon, kognitiv evne og hjernefunksjon. Det hjelper også i toning i tarmen, hjertet og magen muskler. Dens antioksidant funksjon hjelper motvirke effektene av alkoholbruk, røyking og aldring. Du kan øke B1 inntaket ved å spise lever, nøtter, gjær og befestet brød.

B2, eller riboflavin, er funnet i ost, melk, mørkegrønne grønnsaker, fisk og lever. B2 er nyttig i energiproduksjon, samt i metabolizing fett og aminosyrer, det kan også være nyttig i behandling av migrene.

B3 eller niacin, hjelper metabolize fett, karbohydrater og proteiner, og hjelper rense kroppen for giftstoffer. Niacin er naturlig tilstede i fisk, meieriprodukter, brød, kjøtt, poteter, gulrøtter, peanøtter, tomater og kylling.

B6, eller pyrodoxine, metabolizes aminosyrer og hjelper kroppen å bryte ned fett, karbohydrater og protein. Det er naturlig finnes i egg, hele korn, fisk, kjøtt, bananer og korn.

Og til slutt, B12, eller kobalamin, er nødvendig for produksjon av røde og hvite blodlegemer. Mat kilder omfatter tunfisk, egg, cottage cheese, lever og yoghurt.

Mineraler og andre komponenter av Metabolisme-Styrking multivitaminer

Mineraler arbeide sammen med vitaminer fremme metabolisme. Magnesium, for eksempel, er nødvendig for metabolske funksjon og protein syntese, og det hjelper også å opprettholde sunne bein, muskler og nerver. Det finnes naturlig i grønne grønnsaker som spinat, så vel som i soyabønner, belgfrukter, helkorn frokostblandinger og nøtter (mandler, cashewnøtter og pinjekjerner).

Biotin er naturlig tilstede i eggeplommer, havregryn , østers, hvete bakterie, sopp, bananer, peanøtter og innmat. Den spiller en viktig rolle i metabolizing protein, karbohydrater og fett, og brukes av svettekjertlene, nervevev og blodceller.

Folic acid (finnes naturlig i mat) og folat (som brukes i kosttilskudd og i forsterkede produkter) er forfremmet sterkt blant gravide kvinner og kvinner i fruktbar alder fordi det bidrar til å hindre en rekke fødselsskader. Men kvinner og menn hvert dra nytte av folsyre metabolske fordeler. Folsyre er naturlig tilgjengelig i leafy grønne grønnsaker, bønner, befestet brød og kornprodukter og enkelte frukter, blant annet bananer, sitroner og meloner. Det daglige anbefalte dosen av folsyre er 1000 mcg.

Mer om Metabolism

I tillegg til å øke inntaket av vitamin-rik mat og utfylling om nødvendig, kan du også øke stoffskiftet gjennom trening og ved å spise oftere hele dagen. Spis høy-protein, lav-kalori snacks å presse stoffskiftet til en høyere rate.


Previous:nothing Next:den beste dietter for å senke kolesterol

Relaterte artikler


 • muskel bygging diett plan
 • guide til urte vekttap ingredienser
 • hva som skjer etter fedme kirurgi?
 • diett som gir raskere stoffskifte
 • små sunne måltider
 • hvordan du får kalsium på et vegetarisk kosthold uten meieriprodukter
 • hvor mange gram fett er nødvendig for å gå ned i vekt?
 • 1200-kalori diett planleggeren
 • mat som kurere halsbrann
 • sunt vekttap hjelp
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com