carb telling diett tips

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-12-07
Karbohydrat-telling dietter er dietter der du holde orden på hvor mange karbohydrater du spiser i hver dag. Dette er vanligvis, men ikke alltid, til utelukkelse av andre hensyn, for eksempel kalorier eller fett. Carb-telling dietter ble kjent med oppfinnelsen av Atkins planen, men andre dietter bruk carb-telling også, og folk med diabetes må også holde orden på hvor mange karbohydrater de spiser på en dag for å administrere sine blodsukkernivået .

Vit hva du skal unngå

Enten du følger en plan for vekttap eller har diabetes, er det første du trenger å vite hvor mange karbohydrater du er tillatt på en daglig basis. For eksempel under induksjonsfasen av Atkins planen, er slankere tillates kun 20 karbohydrater per dag, men i den pågående vekttap fase, går dette tallet opp. Selvfølgelig vil diabetikere har sine egne carb grenser å se på.

Neste, vet hva slags mat er rik på karbohydrater. Det finnes to typer karbohydrater, enkle karbohydrater og komplekse karbohydrater. Enkle karbohydrater er de mest nødvendige for å unngå. Karbohydrater blir glukose (blodsukker) når du spiser dem, så sukkerholdige matvarer og de laget med høy fruktose mais sirup har mange enkle karbohydrater. Mat laget med raffinert hvitt mel som brød, pasta og kjeks er også spekket med karbohydrater og bør spises i små mengder eller ikke i det hele tatt i henhold til de fleste carb-telling diett planer. Andre high-carb matvarer er honning, poteter, hvit ris, bagels, graham kjeks, rosiner, og iskrem.

Det er mange andre high-carb matvarer. Hvis du ønsker å vite hvor mange karbohydrater er mat, er det mange carb-tellere online, og du kan finne carb-telling programmer enkelt. Det er også flere bøker dedikert til notering i carb innholdet av ulike matvarer.

Vit hva du skal spise

Sammen med å vite hva du skal unngå, må du også vite hva dere kan spise. Grønnsaker er bra low-carb matvarer, men trenger du å vite hvilke som å velge mellom som vil være både lav-carb og høy i vitaminer. Brokkoli, squash, aubergine, og blomkål er næringsrik grønnsaker som inneholder få karbohydrater. Bladgrønnsaker som spinat, kål, arugula, Romaine salat, og grønnkål er også sterkt anbefalt tillegg til et kosthold. Sopp og paprika er low-carb, som er rosenkål, løk, og avokado.

Nøtter og frø er rike på fytokjemikalier og antioksidanter, og mange er lave i karbohydrater. Cashew nøtter er høy i karbohydrater, men andre, for eksempel valnøtter, paranøtter, mandler, og pekannøtter, er ganske lave.

Mest karbohydrat-telling dietter begrense frukt inntaket, spesielt hvis du bruker i fase én av en plan som Atkins eller South Beach Diet. er Bringebær og jordbær lav-carb frukt, så er fiken, pasjonsfrukt, fersken, plommer og svisker. Jicama, mens teknisk sett ikke en frukt, har en skarp, eple-lignende smaken, er høy i fiber og lite fordøyelig karbohydrater.

Vet hva de skal Erstatt

En annen måte å holde carb teller lav er å erstatte høy -carb matvarer med lavere-carb, hel hvete matvarer. Hvis du bare ikke kan leve uten brød og pasta, kan du erstatte raffinert, hvitt mel versjoner med høy-fiber, helkorn versjoner. I stedet for hvitt brød, bruk hele korn. I stedet for vanlig pasta, kan du bruke hele hvete pasta eller spinat pasta.

Du kan også bytte ut pakket mat med lav sukker, low-carb alternativer. Mange salatdressinger har tilsatt sukker eller bruke sirup. Du kan i stedet bruke din egen dressing av lime eller olivenolje på salater, eller sørg for å kjøpe sukker-fri dressinger.


Previous:nothing Next:honning og vekttap

Relaterte artikler


 • ultrasimple kosthold oppskrifter
 • den beste diabetes diett
 • Viktigheten av vitaminer i en diett
 • hvordan gjøre lav carb trail mix
 • hvordan å følge den hellige hjertet kosthold
 • flat mage matvarer
 • om høy protein dietter og vekttap
 • mat høyt på vitamin d & e
 • alternativer til gastrisk bypass surgeries
 • hvordan komme til og bo på en sunn vekt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com