diabetikere mat planlegging

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-12-19
Planlegging måltider for diabetikere kan være en utfordring, men heldigvis noen verktøy kan hjelpe deg. Å leve med diabetes betyr nøye måltid planlegging og ser på inntaket av stivelse og sukker. Bruke diabetikere mat utveksling liste og diabetikere mat pyramide kan gjøre innkjøp av mat og matlaging enklere og holde diabetes under kontroll

Du trenger:.
Frukt
grønnsaker

Diabetes Food Pyramid

Den diabetes næringspyramiden deler maten inn i seks grupper, i stigende rekkefølge:. korn, grønnsaker, frukt, kjøtt, melk, og fett, oljer og søtsaker. Som den tradisjonelle næringspyramiden, velger du hvor mange porsjoner av hver gruppe som best dekker dine caloric behov. Kvinner som regel velge mellom den nedre enden av området, og menn fra den øvre del, for totalt 1,800-2,800 kalorier. Ved hjelp av denne pyramiden kan hjelpe deg å velge å spise mer porsjoner fra de mest næringsrike gruppene og spise mindre av de fra mindre næringsrik gruppene.

Plate Metode

Platen metoden er den klart enkleste verktøyet i diabetiker måltid planlegging . Alt du gjør er å ta en middag plate og trekke en tenkt linje på midten av den. Så, for en av de halvdeler, tegne en linje på midten. Dette skal forlate deg med tre seksjoner. Fyll opp største delen med nonstarchy grønnsaker som grønne blader eller gulrøtter. Deretter fylle en av dine mindre deler med stivelsesholdige matvarer som ris eller poteter. I den siste lille delen, la kjøtt eller kjøtt erstatter. Legg til dette måltidet en servering av frukt og åtte gram av melk eller yoghurt.

Karbohydrater

Telle karbohydrater er en annen måte å planlegge hva mat å spise som en diabetiker. Spore karbohydratinntak kan hjelpe deg med å avgjøre hva du skal spise neste og hva du skal unngå. Mange velger å starte med rundt 45-60 gram karbohydrater per dag. Du kan justere dette tallet avhengig av blodsukkernivået, og hvordan du velger å behandle din diabetes. Når du har bestemt hvor mye karbohydrater for å spise, kan du velge matvarer og porsjonsstørrelsen til å passe dine behov. For eksempel inneholder en liten fersken ca 9 gram karbohydrater og seks chicken nuggets inneholder 15 gram. Når du har målt på porsjoner og telte karbohydrat gram i matvarer du spiser regelmessig, vil du kunne nøyaktig anslå hvor mye karbohydrater du forbruker.


Previous:nothing Next:glykemisk indeks kosthold mat

Relaterte artikler


 • hvordan gjøre raske og enkle lav carb snacks
 • hvordan finne merking av matvarer for hjertesykdom
 • hvor å miste vekt raskt med en frukt smoothie kosthold
 • hvordan du skal gjøre sunn vekttap
 • velge vekttap kosttilskudd
 • naturlig diuretika mat rettsmidler
 • mat som øker stoffskiftet
 • leveren rengjøring kosthold
 • hvordan å øke vitamin D i systemet
 • hvordan du kan redusere vekten med kitosan
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com