diett planer for høyt kolesterol

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-12-18
Forhøyede nivåer av low-density lipoproteiner (LDL) bidrar til høyt kolesterol og plakk bygge opp i arteriene. Høyt kolesterolnivå er en av de viktigste årsakene til hjertesykdommer, derfor er det viktig å spise en diett som fremmer gode kolesterolet. Starte en passende diett plan kan senke kolesterolet og holde hjertet sunt

plantesteroler

I 2006 American Heart Association anbefaler at folk får en daglig servering av plantesteroler fra en rekke kilder. Plant phytosterols blokkere opptaket av LDL kolesterol. På grunn av dette helsegevinst, er mange næringsmiddelbedrifter befeste sine produkter med disse steroler. Se etter denne ingrediensen på emballasje for margarin, yoghurt, fruktjuice og melkeprodukter. Du kan også få plantesteroler ved å spise soyaprodukter, nøtter, belgfrukter og i noen vegetabilske oljer. Ved å spise minst to porsjoner en dag med plantesteroler, kan du hjelpe blokkere kolesterol i tarmen fra å bli absorbert av kroppen.

L-Arginin

Dette semi-essensiell aminosyre er vanligvis finnes i tilstrekkelige mengder i kroppen din. Men har folk med høyt kolesterol fant at det reduserer deres LDL nivåer og fremmer HDL, den sunne formen for kolesterol. L-arginine fordeler også nyre helse og blodtrykk. Mat som inneholder arginin inkludere soyabønner, fisk, nøtter, frø og kikerter. I tillegg kan du ta daglige kosttilskudd. Sjekk med legen din, men folk generelt tar 500 mg av supplement to ganger om dagen.

Kolesterolsenkende Foods

Det er et vell av kolesterolsenkende mat som du kan legge til kosthold. Blant dem er gulrøtter, omega-3-rik laks, løselig fiber som belgfrukter, og umettede olivenolje. Andre matvarer inneholder jordbær, hvitløk, løk, grapefrukt, havre, bygg, hele korn, epler, mandler og bananer. Å utarbeide et måltid plan, skriv en liste over de kolesterolsenkende mat du liker. Innlemme minst to av disse matvarer i hvert måltid eller snack. Nøtter er lett å ta med når du har det travelt. Avstå fra fristelser fastfood, bearbeidet mat og salte forretter. Med litt planlegging og forskning, bør du være på vei til å administrere kolesterolnivået.


Previous:nothing Next:hvor mye skal jeg veie?

Relaterte artikler


 • hvordan brenne kalorier spille DDR (Dance Dance Revolution)
 • hvordan å gå ned i vekt ved å spise sunnere snacks
 • hvordan du velger sunt hjerte grønnsaker
 • sunn kreft-forebygge kosthold
 • ernæring for diabetikere
 • cookies for kosthold
 • hvordan komme alfa eller beta fett reseptorer miste fett
 • måltid planlegging for diabetes og vektkontroll
 • å spise fast food på vekt overvåkere plan
 • hvordan å behandle høyt kolesterol
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com