diett planer for lavere kolesterol og hjerneslag

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-12-17
Det er to forskjellige typer kolesterol: serum kolesterol og kosttilskudd kolesterol. Serum kolesterol er naturlig tilstede i kroppen din, mens kosttilskudd kolesterol er bare i mat. Ved å spise en diett høy i kolesterol, fremme deg plakk i blodårene dine og heve serum kolesterol. Det er svært viktig, da, når du oppretter en diett plan for å senke kolesterolet at du fokuserer på å kutte ut mettet fett. Ta disse anbefalingene kosthold for å lage en diett som passer din egen helse bekymringer og behov.

Du trenger:
frukt
. grønnsaker.

Fiber

Vann løselig fiber er i stand til å redusere serum kolesterol. Ved å spise denne type fiber, oppretter du en gel-lignende stoff i fordøyelseskanalen som øker passering av gallesyrer. I sin tur, sender kroppen kolesterol å skape mer gallesyre. Du finner denne fiber i brun ris, bønner, frukt, havrekli, bygg og guar guar. Likeledes er Glucomannan ett tilsetningsstoff med forhøyede mengder fiber. Det er også gunstig for vekttap. Finn denne tilsetningsstoff i shirataki nudler eller som kapsler.

Fruit

Ta i ditt kosthold frukt og grønnsaker. Rødbeter er i stand til å rense blodet for giftstoffer. De er også i stand til å styrke leveren og innskudd viktige næringsstoffer som kalsium, kalium, svovel og jern. Carrot juice gjør leveren utskiller galle og overflødig kolesterol. Styrke blodet ved å drikke selleri juice. Selleri er ikke bare gunstig for å senke kolesterolet, er det også en naturlig kilde for natrium. Andre lever rensing matvarer inneholder persille, agurk, grapefrukt, jordbær og epler.

Mettet fett

Begrens mengden mettet fett og høyt kolesterol matvarer i kostholdet ditt. Mettet fett er i alle animalsk fett. Non-meieri creamers er den største synderen for å skjule den kolesterol heve kokos olje. Hydrogenert fett og herdet fett i smult, smør og margarin vil øke kolesterolet. Stick med uraffinert kald eller expeller-presset oljer. Cook med soyabønner, oliven og linfrø olje. Bruk en cooking spray hvis du er sauteing grønnsaker. Innlemme gode fettstoffer i din diett som de med omega 3 oljer som tunfisk, laks og makrell.

Alkohol

Debatten om å anbefale alkohol til lavere HDL fortsetter. Ved å ha to glass alkohol daglig, er du i stand til å fremme gode kolesterolnivået, men legenes meninger varierer på om du kan heve dem til å lage nok av en forskjell å oppveie den ulempen forbundet med å drikke. Leger er enige om at overdreven drikking kan skade hjertet og nyrene.


Previous:nothing Next:den beste vekttap piller for kvinne

Relaterte artikler


 • hva er formelen for beregning av vekttap?
 • 6 måneders vekttap plan
 • kan diabetikere spise sjokolade?
 • mat med høyt fiber innhold
 • omega 3 fettsyrer for hårvekst
 • hjemmelagde godbiter for en kolesterol kosthold
 • low-carb dieting
 • mat som utløser vekttap
 • lav carb måltid ideer
 • tyttebær i et sunt kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com