elektrolytt vs renset vann

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-12-09
Når en person går inn i et supermarked, kan de bli møtt med hele vegger av forskjellige typer vann. To hovedtyper av vann-elektrolytt og renset-er ganske forskjellige i hva de inneholder og når de bør brukes

Elektrolytt Vann

Elektrolytt vann er vann som har hatt nøkkelen elektrolytter lagt til. Elektrolytter er nødvendig av kroppen til å fullføre fysiske prosesser, og de spiller en rolle i hvordan vannet er absorbert i kroppen. Elektrolytter som ofte legges til elektrolytt vann med natrium og kalium.

Renset vann

Renset vann er vann som har hatt kjemikalier fjernet. Kjemikaliene fjernet inkluderer stoffer som fluor at, i store mengder, kan være skadelig. Vann er renset i en rekke teknikker som deionization og destillasjon.

Sammenlikning

Den største forskjellen mellom elektrolytt vann og renset vann er at prosessen med rensingen blader renset vann med færre elektrolytter enn elektrolytt vann. Dersom en person ønsker å absorbere vann mest effektivt i en kort tidsperiode, drikke renset vann dermed kan bli problematisk, siden den ikke inneholder de stoffene som hjelper vannabsorpsjon (f. eks, natrium). Imidlertid kan elektrolytt vann ikke være så fri fra skadelige kjemikalier som er filtrert ut av renset vann.

Når det er nødvendig

De fleste får nok elektrolytter uten å drikke elektrolytt vann, så drikker renset vann er vanligvis tilstrekkelig for vanlig, daglig hydrering. Unntaket er hvis en individuell utøver under ekstreme forhold, for eksempel en maratonløper som er engasjert i fysisk aktivitet for mer enn 60 minutter. Selv da, er regelmessig renset vannet fortsatt er nødvendig før, under og etter trening. Derfor, hvis en fysisk trener insisterer på at alt du drikker er elektrolytt vann, da de sannsynligvis ikke er tilstrekkelig utdannet om hvordan elektrolytt vannverk eller når det er nødvendig.

Når skal du bruke hver enkelt

elektrolyttbuffer vann og lignende væsker ( f. eks, sports drikker som Gatorade), hvis de spises, bør tas under trening i stedet for før eller etter. Vann, i sammenligning, bør tas før, under og etter trening, uansett hvor intens eller lenge øvelse diett kan være. Dette betyr at de fleste væsker inntatt for hydrering relatert til trening skal være renset vann, ikke elektrolytt vann. Både elektrolytt vann og renset vann skal tas hver 10 til 15 minutter når det brukes.

Tilgjengelighet og pris

elektrolyttbuffer vann og renset vann er tilgjengelig på de fleste supermarkeder og dagligvareforretninger. I gjennomsnitt, har en tendens elektrolytt vann til å være dyrere, men hvis en renset vann har tilsetninger som carbonation eller smakstilsetning, da kostnaden av renset vann kan like at av elektrolytt vann.


Previous:nothing Next:god mat for blæren infeksjoner

Relaterte artikler


 • hva slags mat inneholder isoflavoner?
 • hvordan gjøre protein kaffe
 • acai berry piller kontra juice
 • hvorfor trenger vi sukker i blodet vårt?
 • Vanadyl sulfate farer
 • om detox dietter
 • meksikansk mat for diabetikere
 • hvordan du får kalsium på et vegetarisk kosthold uten meieriprodukter
 • bivirkninger av prenate dha
 • den mest effektive vekttap dietter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com