enkle måter å legge tumeric til kosthold

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-12-20
Tumeric, også stavet gurkemeie, er et krydder laget av roten av kurkuma longa anlegget. Dette krydderet har lenge vært verdsatt i forskjellige indiske og kinesiske kulturer for sin helsemessige fordeler. Tumeric inneholder virkestoffet curcumin, som tilbyr både anti-inflammatorisk og antioksidantegenskaper. Her er noen enkle måter å legge tumeric til kosthold

Matlaging med Tumeric

Piff opp retter ved å legge litt gurkemeie. Dette krydderet har en varm, bitter og litt pepperaktig smak som er mild og lite påtrengende da lagt til mat. Bare legg en teskje av tumeric til supper, bønner, grønnsaksretter, hermetisk supper, retter med ris og gryteretter.

Fres grønnsakene dine med gurkemeie. Du kan krydre opp løk, blomkål og paprika ved sauteing dem med en dash av gurkemeie pulver.

Legg tumeric til chili, marinaras og pasta sauser. Tumeric særegne smaken vil bli absorbert av tomatene. Dette er en enkel måte å legge tumeric til kosthold hvis du ikke bryr for smaken.

Sett litt gurkemeie i sauser. Tumeric er allerede i sennep, så legge litt mer bør ikke være merkbar. Du kan også legge en teskje tumeric til ketchup, salat dressinger og majones.

Lag en tumeric dukkert. Bland litt vanlig yoghurt med litt majones. Legg en teskje av tumeric, og salt og pepper på dip etter smak. Server den dip med rå grønnsaker, for eksempel paprika, blomkål, brokkoli eller jicama.

Legg til en dash av tumeric til egg oppskrifter. Tumeric vil snu din eggesalat en fet gul. Du kan også legge litt tumeric til egg blandingen før scrambling det.

Tumeric Tea

Brew en pott tumeric te. Bare legg en teskje gurkemeie pulver og en halv teskje revet ingefær for hver kopp med kokende vann. La teen bratte ca fem minutter. Bland godt og tilsett honning eller sukker etter smak. Drikk dette te på tom mage for å motta mer av tumeric's helsemessige fordeler. Lag en termos med te, og ta det til å fungere slik at du kan nippe til det i løpet av dagen.

Supplements

Ta tumeric kosttilskudd. Hvis du ikke liker smaken av tumeric krydder eller finner det vanskelig å lage mat med, kan du kjøpe tumeric kosttilskudd på helsekostbutikker. Du bør ta 450 mg. av tumeric hver dag for å få spice fulle ernæringsmessige fordeler.

Hensyn

Pass på at du bruker gurkemeie pulver og ikke karri pulver. Mens tumeric er den viktigste ingrediensen i karri pulver, er ren tumeric sunnere enn når det har vært blandet med andre krydder. Bruk organisk tumeric pulver hvis mulig.

Sjekk ditt forbruk av tumeric hvis du også tar noen blodfortynnende medisiner, inkludert aspirin. Tumeric påvirker kroppens blodlevring evner. Sjekk med legen din før du legger tumeric til kosthold.

Vær oppmerksom på at tumeric lett flekker overflater. Vask tellere og skjærebrett som kommer i kontakt med krydder. Bruk kjøkken hansker når du håndterer tumeric slik at huden ikke flekker.


Previous:nothing Next:sunne valg dietter

Relaterte artikler


 • hvor å miste 50 pounds i 200 dager
 • Slik finner phentermine
 • årsaker til et alkalisk kosthold
 • hvordan du velger sunt hjerte varmt korn
 • om havsalt
 • lap band kosthold ideer
 • roer kosthold
 • 1500 kaloriinntak menyen plan
 • ikke vann øker stoffskiftet?
 • kosthold for barn med acid reflux
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com