er Splenda dårlig for diabetikere?

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-12-31
Splenda er et godt alternativ til sukker og andre sukker-fri erstatter. Splenda kan brukes til baking og til søtningsstoffer drinker. Siden Splenda har ingen kalorier eller karbohydrater, er det et trygt og sunt alternativ for diabetikere som ønsker å legge en liten bit av sødme tilbake til livet

Sukralose

Splenda er laget av sukralose. Sukralose er fremstilt av sukker. Forskere erstatte tre hydrogen-oksygen grupper av sukker molekyl med tre kloratomer. Dette resulterer i et stabilt søtningsstoff som er kalori gratis.

Kroppen gjenkjenner ikke Splenda som sukker. Dette betyr at ikke brutt ned for energi, og det forblir ufordøyd etter at den er fortært. Det fører ingen økning i blodsukkernivået.

Ifølge Anju Mammen av Vanderbilt University, "noen ernæringseksperter og helsepersonell advare [brukere] å være forsiktig. Den intense sødme av sukralose (Splenda) forårsaker mye av mennesker til å kreve, mat, fordi "kunstige søtningsmidler forvirre hjernen. "Dette er en bivirkning som kan føre til overspising. Den diabetiske må være oppmerksom på denne muligheten når du bruker Splenda.

Pros

Splenda har mange proffer til bruk som et søtningsmiddel for diabetikere. Det har ingen kalorier, ingen dårlig ettersmak, og påvirker ikke blodsukkeret. Det er et stabilt stoff som kan brukes i matlaging og baking, så det er flott for å lage desserter. Det er også FDA godkjent. Sukralose, hovedingrediensen i Splenda, har vært gjenstand for studier i over 20 år, og det har blitt etablert som trygg å spise i 80 land.

Ulemper

Splenda har noen ulemper. Det er mulig at bruken kan forårsake sterke cravings for karbohydrater. Det finnes også mange rapporter dokumentert at bruk av Splenda kan gi diaré og gass.

Forbidden Foods

Bruke Splenda som en sukker erstatning kan en diabetiker å legge gang-forbidden matvarene i dietten sin. Splenda kan brukes i kaffe, te og bakevarer.

Det er viktig å huske på at sukker teller er ikke den eneste til å ta i betraktning når de bestemmer om en mat er et levedyktig alternativ for en diabetiker. Selv om en mat er sukkerfri det ikke kan være lav på karbohydrater. Holde både sukker og karbohydrater i kontroll er viktige faktorer for å holde en diabetiker sunt.

Splenda alternativer

Splenda leveres i en rekke former. Splenda baking alternativene inkluderer Splenda kornete, Splenda sukker blanding og Splenda brunt sukker blanding. Den er også tilgjengelig i pakker, samt flavored varianter for kaffe og te.


Previous:nothing Next:reduksjon av magen ved hjelp av diett

Relaterte artikler


 • friske nyrer kosthold
 • måltid erstatninger å gå ned i vekt
 • ernæring for nyrer
 • kosthold for barn med acid reflux
 • ikke faste hjelpe miste vekt?
 • 6 måneders vekttap plan
 • diabetiker måltid ideer
 • hvor mye burde jeg veie for høyde min?
 • hvordan gjøre lav carb trail mix
 • hvordan holde med et treningsprogram
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com