er hyllebær giftig?

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-12-17
Hyllebær er den vakre frukten fra busker som har en tendens til å vokse langs bekker og i lavtliggende områder over nesten halvparten av det østlige USA. De er også kalt den amerikanske eldste og er spesielt godt likt av sangfugler under innhøstingen. Siden mange av de europeiske bosetterne hadde brukt hyllebær før de kom til Amerika, de fortsatte her i løpet av kolonitiden og frem til 1900-tallet. I løpet av denne tiden, omtrent alle hjem plukket de bær som en kilde for juice for syltetøy, gel¨¦ og vin i sterk kontrast til i dag hvor vanlig hyllebær er ukjent og nesten fryktet. Den bekymringen er over om ikke de små bærene er giftige eller en helse-tonic

Hensyn

Ser på den kjemiske analysen av rå bær, inneholder de nok cyanid til å forårsake mage smerter og andre symptomer. Men når de samme bærene er kokt i noen minutter, er cyanid slippes i dampen og de resterende juice er ferdig til bruk uten bekymringer. Denne uttalelsen er bare sant for de mørke blå til svarte bær. Den røde hyllebær er giftig for mennesker.

Historie

Det er mange rapporter om hyllebær brukes i oppskrifter eller tonics starter tilbake i år 43 e. Kr. da romerne invaderte England og tok med seg sine oppskrifter, inkludert en for patina av hyllebær. Tidlig amerikansk litteratur er full av referanser til hyllebær, både som en stille gift skal brukes som et våpen, og som en fantastisk portvin med mange helsefordeler. Seilere hevdet det kurert sin leddgikt. Rapporter ble laget av ekstra lang levetid fra et skudd av hyllebær tonic tas hver dag. Forkjølelse ble helbredet og feber ble brutt fra en skje sukret hyllebær tonic.

Fordeler

USA er å fange opp med europeiske nasjoner når det kommer til å bruke hyllebær. Østerrike er verdens ledende i økende hyllebær for bruk i saft og syltetøy, yoghurt og vin. Angivelig anthocyaniner, eller den lilla pigment, hjelper immunforsvaret enda mer effektivt enn vitamin C og E og er av interesse hos pasienter med kardiovaskulær sykdom. Videre studier blir gjort på området hyllebær blir brukt som en antiviral agent.

Typer

Det finnes flere ulike typer av hyllebær. Den europeiske hyllebær (Sambucus nigra) er en høy busk nådde nesten 20 meter i høyden, og den amerikanske hyllebær (Sambucus canadensis) er en mindre busk, vanligvis bare 8 til 10 meter høye. Begge disse har den mørke svarte bær og flere sub-arter. En annen variant av hyllebær bush vokser i USA, men har røde bær, sambucus racemosa, som er ganske giftig og bør ikke brukes på noen forberedelser. En annen variant funnet vest for Rockies er sambucus Mexicana tapiro type som bærer den blå-svarte spiselige bær.

funksjoner

Hvis du er interessert i å plukke din egen hyllebær, må du vite hvordan de ser ut. Om våren kan bush identifiseres med brede umbrels av kremhvite små blomster sprer seg over overflaten av bush. Som bærene modnes i løpet av sommeren, bøyer grenen ned og den blå-svarte bær vil ofte henge opp ned vist sin rødlige stengler. Følg nøye med på bladene som de er motsatt arrangert og ikke vekselvis som vannet hemlock som er ganske giftig.


Previous:nothing Next:naturlig diuretika mat rettsmidler

Relaterte artikler


 • hvordan holde med et treningsprogram
 • måltider dietter
 • rå mat diett for å kurere candida
 • ernæring for muskel vekst
 • tips om bruk av ultratynne rask plan
 • proteinrik mat valg for vekttap
 • hvilke matvarer forårsake nyrestein?
 • naturlig appetitt suppressant kosthold
 • hvordan å beregne noen er body mass index (bmi)
 • hvordan du kan spare penger bringe lunsj til arbeid (og liker det!)
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com