ernæring, kosthold og oral helse

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-12-26
Kosthold påvirker hver eneste del av kroppen, inkludert tenner og tannkjøtt. Visse matvarer er mer gunstig enn andre for å opprettholde tannhygiene, og visse andre matvarer kan føre til alvorlige langsiktige skader

Hvordan maten påvirker oral helse

Den sukkerinnholdet i matvarer er den største synderen i hulrom og tannråte. trives Plakk og andre bakterier i munnen på sukker, derfor, hva du spiser spiller en stor rolle i hvordan "velfødde" disse bakteriene partiklene er. Syreholdig mat kan slites bort emaljen, som fører til myke, skadet tennene. Visse matvarer som er rike på mineraler som magnesium, fosfor og kalsium kan hjelpe tennene holde seg sterk, som de kan befeste og reparere bein.

Foods for god tannhelse

Mat som er rik på magnesium, kalsium, antioksidanter og fosfor er stor for å opprettholde oral helse. Ifølge en tannhelse magasin, disse matvarene inneholder bladgrønnsaker, meieriprodukter som inneholder probiotika (som yoghurt), agurk, ost, sesamfrø, brokkoli og løk. Å drikke vann er viktig for å sikre mat partikler ikke igjen på tennene. Å drikke vann etter å ha spist et måltid eller sukkerholdig snacks anbefales.

Farlig Foods

High-carb matvarer som inneholder behandlet sukker er skadelig for tennene. En University of Washington pressemelding heter det at brus, smultringer, godteri og andre sukkerholdige matvarer er skadelig for tennene. Selv matvarer med naturlig sukker kan føre til tannråte --- disse matvarene er rosiner, fiken og dadler. I tillegg er stivelsesrik mat som kanskje ikke nødvendigvis smake søtt, men laget av komplekse kjeder av glukose kan også forårsake tann skader. Eksempler på slike matvarer er poteter, ris, pasta og mais. Surt drikker som brus og kaffe kan erodere emalje og flekker på tennene og bør brukes i moderate mengder.

Forbedre Oral Health med Diet

God mat valg for tennene er også korrelert med god mat valg for generelle helse og godt -vesen. Reduser inntaket av enkle karbohydrater fra raffinert sukker. I stedet for å drikke brus, erstatte den med vann. Spis mer salater med mineral-rike protein kilder som kylling. Hvis kutte ut junk food er vanskelig, så husk å pusse tennene etter å ha spist sukkerholdig mat eller drikke sure drikker. Store en tannbørste, tannkrem og floss på kontoret

Advarsel

Diet kan ikke erstatte god tannhygiene:. Børsting minst to ganger om dagen og besøker tannlegen regelmessig. Ingen matvarer kan fikse hull, utføre en rotfylling eller reparere en ødelagt krone. Av denne grunn, ikke gi avkall på besøk til tannlegen eller stoppe utføre grunnleggende vedlikehold.


Previous:nothing Next:hvordan du kjøper tenuate dospan online

Relaterte artikler


 • hvordan bruke hvitløk for et sunt hjerte
 • matvarer som hjelper vekttap
 • muskel bygging diett plan
 • 1200 kalorier om dagen kosthold
 • flytende dietter for vekttap
 • hvordan bli kvitt din kjærlighet håndterer
 • hva urter er godt å hjelpe slutte å røyke?
 • enkle måter å legge tumeric til kosthold
 • hvordan å gå ned i vekt uten en kjepphest kosthold
 • fettfattig hjerneføde for test-taking
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com