ernæring og vekttap

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-12-17
Alle kan vedta et sunt kosthold og livsstil. Hvis målet ditt er å gå ned i vekt, er nøkkelen ikke bare å vedta en sunn diett, men å opprettholde det selv etter at du når dine mål. Ellers risikerer du å få vekten tilbake. For å oppnå vekttap, må du inntar færre kalorier enn du forbrenner, og øke aktivitetsnivået

sette realistiske mål

Den gode nyheten er at du ikke nødvendigvis trenger å slippe mye vekt for å høste fordelene. The National Institutes of Health's National Heart, Lung, and Blood Institute fant at å miste bare 5 til 7 prosent av kroppsvekten kan forbedre din helse og livskvalitet. Hvis vekten er 200 pounds, er dette et tap på 10 til 14 pounds. Vanligvis bør du sikte på å miste ca 10 prosent av din kroppsvekt per uke. Med 200 pounds, kan du forvente å slippe om lag 2 pounds per uke. Dette tilsvarer 7000 kalorier, og kunne oppnås ved å eliminere 1000 kalorier hver dag gjennom kosthold og mosjon.

Mat Kalorier

Mat kalorier er kalorier i fett, proteiner og karbohydrater. Når slanking, fortsette å spise hver av disse makronæringsstoffer i følgende prosenter, som anbefalt av United States Department of Agriculture (USDA): 45 til 65 prosent karbohydrater, 20 til 35 prosent fett og 10 til 30 prosent protein. Du har kanskje hørt om lite karbohydrater, ikke fett eller høy-protein dietter. En sunnere tilnærming, derimot, er å holde USDA retningslinjer og spise en rekke matvarer som er lave i kalorier og høy i næringsstoffer.

Få rikelig med fiber

Fiber senker kolesterolnivået, bedrer regularitet, og reduserer risiko for tykktarmskreft. Mat med høyt fiber også ta lengre tid å fordøye, noe som resulterer i følelsen din fulle lenger. Kvinner trenger omtrent 21 til 25 gram per dag. Finn fiber i kraft matvarer som kokt artisjokker (ca 10 gram fiber), bringebær (8 gram), kokte gule erter (16 gram), kokte linser (15 gram) og bakte bønner (10 gram). Se alltid på ernæring etiketter for å bestemme deres fiber teller. En god måte å øke fiber er å bytte til fullkorn, og hele hvete matvarer.

Velg Low Calorie Foods

Low-calorie matvarer er mindre tett, noe som betyr at du kan spise mer av dem. De er spesielt viktig når kosten, som de kan bidra til å holde deg mett hele dagen. Frukt og grønnsaker særlig er lave i kalorier og gjøre gode snacks. I gjennomsnitt bør du spise ca 3 til 6 måltider om dagen. Dette kan omfatte 2-3 snacks med omtrent 100 til 200 kalorier, for eksempel en kopp frukt, fettfattig yoghurt eller nøtter. Unngå bearbeidet mat som de pleier å ha høy kalorier. I stedet velger frukt og grønnsaker, fisk, skinn kylling, poteter, fettfattig ost, sunne supper og magert kjøtt.

Drikke mye vann

ikke drikker nok vann kan føre til dehydrering, noe som kan resultere i et tap av energi. Dette er mot sin hensikt for noen som prøver å øke mengden kalorier de brenner for å miste vekt. The Institute of Medicine anbefaler at menn bruker om lag 3 liter, eller 13 kopper av væsker og kvinner bruker omtrent 2. 2 liter, eller 9 kopper væske daglig. Vann er ikke den eneste måten å få nok væske, men det er den beste kilden for de med et begrenset kaloriinntak. Juice har kalorier du rett og slett ikke har råd når kosten. I tillegg til vannet selv, gulrøtter, selleri og grapefrukt inneholder en god mengde vann. Når du arbeider ut, må du huske å drikke vann med få minutters mellomrom, avhengig av intensiteten på treningen. Vær sikker på å ta opp dine daglige kalorier i en notisbok. Dette vil sikre at du vet nøyaktig hvor mange kalorier du forbruker.


Previous:nothing Next:hvor mange milligram av koenzym Q10 bør tas?

Relaterte artikler


 • høye protein dietter og vektøkning
 • kål suppe diett
 • Hvordan redusere salt for hjertesykdommer
 • den beste muskel bygging dietter
 • hvor mange kalorier gjør at kroppen trenger å holde vekten?
 • hvordan å gå ned i vekt ved å bo hydrated
 • omega 3 fettsyrer for hårvekst
 • kalorier i alkohol og vin
 • hvordan du velger sunnere laks
 • hvordan å lage en spinat, eple og valnøtt salat
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com