forskjellene mellom probiotiske & prebiotisk

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-12-03
Det er stadig flere produkter på vår supermarked hyller som tout deres "prebiotisk" eller "probiotisk" ingredienser. Disse er forholdsvis nytt for USAs mainstream markedet, noe mange forbrukere lurer på hva som prebiotika og probiotika gjør og hvordan de er forskjellige

Probiotika:. . . Fakta

Probiotika er levende mikroorganismer som arbeider innenfor din gastrointestinal (GI) tarmkanalen å ha en positiv effekt på helsen. De fleste probiotika er "gode" bakterier som Lactobacillus, Acidophilus, Enterococcus, Bifidobacterium eller Escherichia. Århundrer av folklore foreslå de helsemessige fordelene av inntak av meieriprodukter som er gjæret og inneholder er levende og aktive kulturer nå vitenskapelig støttet. Probiotika kan grunnlegge en rekke melkeprodukter (yoghurt, spesielt) og som kosttilskudd (både pulverisert form og kapsler)

Prebiotika:. Fakta

Prebiotika kan produseres (bruker enzymer for å endre sukrose), isolert fra planteriket (som sikori) og fant som et naturlig forekommende stoff i mange matvarer. Prebiotika får ikke metaboliseres i magen eller absorberes i mage-tarmkanalen. De er gjæret av mikrofloraen i mage-tarmkanalen. Viktigst, prebiotika oppmuntre til vekst og økt aktivitet av "gode" bakterier i tarmen, derfor forsterke effekten av probiotika. Den mest kjente prebiotisk er inulin, et kosttilskudd fiber vanlig i planter som artisjokker, asparges og purre. Prebiotika er ofte lagt til mat som korn, brød, drikke og yoghurt.

Hvordan de virker

Probiotika arbeidet i kroppen for å balansere effektene av potensielt skadelige bakterier, hjelpe på fordøyelsen, redusere infeksjoner og til og med redusere visse allergiske reaksjoner. De styrker slimhinnen i mage-tarmkanalen og bidra til å stimulere immunforsvaret.
Prebiotika er ikke-fordøyelige ingredienser til mat som arbeider innenfor tarmkanalen å styrke veksten av "gode" bakterier og øker kroppens motstand mot invaderende skadelige bakterier eller virus.

Fordeler

Forskning på den virkelige virkninger av prebiotiske forbruk fortsatt pågår. Innledende informasjon tyder på at prebiotika ikke bare styrke regularitet, men også kan styrke kroppens evne til å absorbere visse mineraler (som kalsium og magnesium) og redusere risikofaktorer for tykk-sykdommer ved å hemme visse lesjoner (som karsinom) fra vokser i tarmen. Studier pågår for å bestemme immunforsvaret effekter og effekt på kolesterolnivået.
Probiotika er mye spioneringen å ha en positiv innvirkning på en rekke forhold. Forskning fortsatt pågår, men effekten av probiotika virker lovende i å bidra til å støtte sunne kolesterol nivåer, redusere IBS symptomer, redusere IBD symptomer, økt immunforsvar, redusere risikoen for nyrestein, reduserer risikoen for nekrotiserende enterokolitt, forebygge bakteriell overvekst, bistå i behandling av vaginose og fremme tannhelse.

Samarbeid

Ved hjelp av prebiotika og probiotika sammen (som "synbiotics") vil gi maksimal effekt. Probiotika ikke stimulerer metabolsk aktivitet, som prebiotika gjør. Prebiotika inneholder ikke sunne bakterier, men støtter vekst og funksjon av disse bakteriene. Når du arbeider sammen, er fordelene for mage-tarmkanalen og generelle helsen til kroppen din optimalisert.


Previous:nothing Next:den ernæringsmessige verdien av skummet melk

Relaterte artikler


 • resept vekttap
 • en kaloriteller kosthold
 • Viktigheten av vitaminer i en diett
 • om detox dietter
 • informasjon på lav fett diett
 • diett tips for en lite aktiv skjoldbruskkjertel
 • seks uker vekttap plan
 • ernæringsmessige verdien av soya nøtter
 • kosthold for en diabetiker pasient
 • eddik som en kropp rens
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com