glutenfri mat ideer

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-12-25
Gluten er et protein som finnes i hvete, rug og bygg, og er en ingrediens i mange matvarer. For folk med gluten allergi, spise en glutenfri diett kan være utfordrende. Læring hvilke matvarer inneholder gluten, og som ikke er første skritt mot å spise et sunt glutenfritt kosthold

Du trenger:. .
Frukter
grønnsaker.

Hvor befinner Gluten

Hvis du er bare begynnelsen en glutenfri diett eller lager mat for noen som er, er det viktig å vite hvilken mat du bør unngå. Fordi det er gluten i hvete, vil du åpenbart trenger for å unngå brød, kjeks, saltstenger og alt annet laget med hvete, rug eller bygg. Imidlertid kan gluten være en skjult ingrediens i form av dekstrin, modifisert mat stivelse, monoglycerides og diglyserider. Faktisk viser gluten opp som en uventet ingrediens i mange matvarer som for eksempel buljong terninger, krydder og saus mikser, pølse, pulverkaffe og vitaminer. Mens havre er iboende gluten-fri, er de ofte behandles på samme utstyret som gluten-Laden korn og er ofte krysse forurenset.

Hvor befinner Gluten-Free

Foods med "glutenfrie" etiketter blir mer vanlig og lettere å gjenkjenne. Din lokale helsekost butikk vil trolig ha et bredt utvalg av glutenfrie matvarer og vil sannsynligvis ha en hel del av sine lagre viet til slike ingredienser. Ettersom etterspørselen etter glutenfrie matvarer øker, flere og flere større dagligvarebutikker og supermarkeder begynner å bære et større utvalg av slike matvarer. På mat etiketter, må kilden til ingrediensen vises i parentes etter ingrediensen hvis det er en stor mat allergen (som gluten), som gjør tyde ingredienser enklere.

Finne Erstatter

Du bør starte glutenfri mat ved å finne egnede substitutter. Bruk av ikke-hvetemel, kan du lage dine egne brød og pasta. Mel kan utledes fra mange matkilder som mandler, bønner, mais, sorghum, ris, poteter og quinoa. Fordi egenskapene ved disse mel mye forskjellig, bør du eksperimentere med dem ved å blande ulike proporsjoner av dem sammen. Snarere enn jevning sauser, supper og sauser med hvete mel, kan du bruke potetmel eller arrowroot.
Bruk xantangummi i bakervarer oppskrifter der du bruker et glutenfritt mel. Xantangummi er avledet fra mais og kan legge tekstur til bakt varer: Legg en teskje for hver kopp glutenfritt mel. Hvis du finner ut at kaker og cookies er for tørr når du bruker en annen type mel, prøve å legge en halv kopp fruktpuré (f. eks, epler eller svisker) til å fukte batter. Bakepulver (som inneholder gluten) kan erstattes med en 1-del-til-2-delene blanding av natron og kremen av tartar.

Gluten Free Snacks og Dinners

Ved hjelp av ferske råvarer i stedet blander er en trygg måte å tilberede glutenfrie. Mange krydder poser inneholder gluten-ingredienser. Behandlet supper kan tyknet med mel eller andre gluten-basert produkt. Hele frukter og grønnsaker er naturlig glutenfrie og er god snacks. Proteiner som kjøtt, fjærfe og fisk er alle glutenfrie og kan tjene som en base for et kveldsmåltid. Side retter, for eksempel stekte grønnsaker, poteter og ris er glutenfrie.

Gluten-Free Internett

Bakte poteter og salat er god lunsj alternativer. Hver kan bli toppet med ost, bacon eller friske grønnsaker. Tunfisk eller kylling salat servert på en tomat er et annet alternativ.

Gluten-Free Breakfasts

Egg, yoghurt, og ris korn er alle glutenfrie frokost alternativer. Frokost kjøtt som bacon og skinke er trygge, men noen pølse inneholder fyllstoffer som kan inneholde gluten.


Previous:nothing Next:kosthold for ulcerøs proktitt

Relaterte artikler


 • små sunne måltider
 • mat høyt i kalorier og lite fett
 • hvor mange kalorier skal en mann ha hver dag?
 • hvorfor er protein viktig for vekttap?
 • hvordan å gå ned i vekt uten å gi opp maten du elsker
 • matvarer som hindrer jernmangel
 • dietter for kreft i hjernen
 • hvordan hCG hormonet brukes til vekttap
 • urte vekttap planer
 • releana vekttap program
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com