glykemisk indeks kosthold mat

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-12-19
Den glykemisk indeks kosthold kan fremme bedre helse og vekttap hvis fulgt korrekt. Visse matvarer er sunnere enn andre på glykemisk indeks. Dermed vite hvilke matvarer å velge mellom kan hjelpe deg å oppnå optimal helse og vekttap

Du trenger:.
Frukter
. grønnsaker.

Om Diet

Hver mat er tildelt et nummer fra 1 til 100 på glykemisk indeks (heretter kalt bare "GI"). Matvarer er kategorisert som høy, moderat og lav. De som er høyt på GI er rangert 70 og over. Medium-GI matvarer er mellom 56-69, og lav GI matvarer er på 55 og under. Hvis en mat er høyt på GI, betyr det at maten utgivelser sukker raskt ut i blodet. Foods lavt på GI utgivelsen sukker langsomt. Hvor raskt eller sakte mat release sukker påvirker stoffskiftet og dermed hvor raskt vi blir sulten igjen etter å ha spist. Målet mens følge dietten er å spise mat lave i GI-disse matvarene avverge sult og hjelpe deg å miste vekt. Den kosthold kan også hjelpe diabetikere, som må se deres sukkerinntak; mat lavt på GI ikke føre til en topp i blodsukkeret.

Hvorfor Glykemisk Diet Foods Hjelp Du miste vekt

De fleste, men ikke alle, av de matvarene lav på GI tendens til å være sunnere matvarer. Mange frukt og grønnsaker er lavt på GI, mens raffinerte, stivelsesholdige matvarer som er rike på kalorier og fett er høyt på GI. Derfor eksisterer en sammenheng mellom riktig kaloriforbruk og nivået på glykemisk indeks. Likeledes, matvarer som påvirker stoffskiftet kan skape følelser av sult eller metthetsfølelse, mat lavt på GI, som bær, kan øke metabolismen mens mat høyt på GI kan bremse den ned.

Best Foods å konsumere

Frukt lavt på GI inkludere epler, druer, kirsebær, mango, grapefrukt, fersken, plommer og jordbær. (High-GI frukt er vannmelon, datoer, ananas og bananer. ) Alle grønnsaker unntatt stivelse (som poteter) er lav på GI. Melkeprodukter som yoghurt og melk er også fint på GI diett. Havregryn og kli frokostblandinger er lavt på GI, og derfor kan bli fortært. Bønner fra nyre til linse til mørkeblå er alle gode valg på diett, som de er næringsrik, høy i fiber og lavt på indeksen. Noen korn også gode valg, som bygg, brun ris og bulgur.

Verste Foods å konsumere

Det verste mat på glykemisk indeks diett som også er høy i kalorier og lite næringsstoffer inkluderer vafler, donuts, hvit rundstykker, baguetter, makaroni og ost, pasta, chips, gelé bønner og andre godterier.

Advarsel

Ikke alle matvarer lav på GI er friske, og noen veldig næringsrik mat er høy på GI. Ved hjelp av slike sort-hvitt-standarder for "høy GI=dårlig" og "lav GI=bra" skaper motstridende resultater. Som et eksempel hentet fra en GI diagram (se Ressurser), er pund kake lavt på GI på 54, mens en ris kake er høy på 82. Dusker School of Nutrition publiserte en studie utført ved Hjerte Nutrition Laboratory: det fastslått at bruk av GI å vurdere helse er vanskelig når hver enkeltes evne til å produsere insulin er variert. Et annet problem, studien fant, er at å kombinere mat med hvert måltid (som i en sandwich) skaper ulike GI nivåer. Skulle du være vurderer hva slags carb å spise hvis debattere mellom ett bagel eller en kli tekake, kan det hende at GI være en god ressurs. Ellers, for mange faktorer finnes i healthiness av mat, som sin kalori, vitamin, mineral og næringsstoff profiler. For mer hjelp på hvordan å ta sunne valg på glykemisk indeks kosthold, ta kontakt med en registrert kostholdsekspert.


Previous:nothing Next:dietter til lavere alvorlig høyt kolesterol

Relaterte artikler


 • høyt kolesterol behandling kosthold
 • hva slags mat gir deg energi og bedre humør?
 • do antidepressiva gjør du miste vekt?
 • kilder til kalsium for kroppen
 • ultrametabolism detox
 • rask og enkel dietter
 • saften kroppen rens
 • status av mat enzymer i fordøyelsen og stoffskifte
 • grunnen bison ernæringsmessige informasjon
 • hvordan gjøre grunnleggende fettforbrenning kosthold suppe
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com