god mat for blæren infeksjoner

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-12-09
En av de vanligste plager er urin i blæren infeksjon, også kjent som en urinveisinfeksjon eller blærekatarr. Mens det er oftest sett hos babyer, eldre og gravide kvinner, nesten hver eneste en kan avtale en blære infeksjon gjennom normale daglige aktiviteter. Blæren infeksjoner er relativt harmløse tilstander, men de har symptomer kan være smertefullt. Mens reseptbelagte antibiotika er nødvendig for å kurere disse infeksjonene, kan enkelte matvarer brukes til å øke hastigheten på utvinning eller unngå blæren infeksjoner helt.

Årsaker og symptomer

Du bør først forstå hva en blæren infeksjon er. De oppstår når bakterier som normalt finnes på huden eller i tarmkanalen spres inn i urinrøret, et rør som skiller ut urin fra blæren. Som bakterier lager seg oppover urinveiene, fester det til fôr, vokser og formerer seg.

Et vanlig symptom på en blære infeksjon er dysuri, eller smertefull vannlating. Du kan også ha økt behov for å urinere eller har problemer med vannlating alle sammen. Et annet tegn på blæren infeksjon er smerter i bekkenet eller korsryggen. Du bør også være forsiktig dersom du opplever endringer i din urin, som uklarhet eller en uvanlig lukt.

Vann

Nummer én måte å få fart på utvinningen fra en blære infeksjon eller unngå fremtidige seg er å øke vann- inntak. Vann fremmer sunn et sunt urinveiene ved å skylle ut bakterier som kan være tilstede i blæren og urinrøret. Overflødig vann i blodet er også blandet med avfallsstoffer som nyrene filtrerer blodet for å gjøre urinen. Ikke nok urin kan bety at kroppen må passere avfall produkter som urea og salter gjennom urinveiene. Dette kan føre til nyre-eller blærestein, som sette deg i fare for blæren infeksjoner. Mørk urin er ofte et tegn på at du ikke drikker nok vann, og bør øke inntaket.

Cranberries

Cranberries (sammen med blåbær og noen andre frukter) inneholder epicatechin, en antioksidant som kan hindre bakterier fra å feste seg til urinveiene fôr. Hvis bakteriene ikke kan feste og formere seg, er det nødt til å bli spylt ut av systemet med urin. Drikk mye tranebærjuice, men vær sikker på at den er usøtet og har ingen tilsetningsstoffer. For mye sukker kan ha negative effekter på urinveiene, spesielt nyrene.

Vitamin C

Vitamin C kan bidra til å fremme god urinveiene helse fordi surhetsgraden kamper bakteriell infeksjon. Bakterier har en hard tid å overleve i sure miljøer. Det bør bemerkes at appelsiner og appelsin juice er ikke en effektiv kilde til vitamin C på grunn av måten kroppen fordøyer det. Det er bedre å se etter kilder til vitamin C i andre steder, for eksempel rå rød paprika eller kosttilskudd.

Hvitløk

Hvitløk er en annen mat som kan hjelpe deg å unngå blæren infeksjoner. Det er et naturlig antibiotikum som kan hindre smitte på et bredt spekter. Hvitløk forvalter også kolesterolnivået. Høyt kolesterol kan føre til skade på nyrene, en viktig komponent i urinveiene. En ulempe å hvitløk er dens karakteristiske smak og en lukt som kan følge deg rundt. For disse grunnene, kanskje foretrekker hvitløk tilskudd til selve maten.


Previous:nothing Next:negative bivirkninger av koffein

Relaterte artikler


 • hvordan å erstatte hele korn for et hjerte sunt kosthold
 • deilig diabetiker matlaging
 • den beste vitaminer for menn over 60
 • cvs prenatal vitaminer bivirkninger
 • sunn mat diett menyen
 • hva er rutin godt for?
 • effektiv diett planer for kvinner
 • hvorfor er protein viktig for vekttap?
 • krydret baconator informasjon om ernæring
 • hvordan å redusere høyt kolesterol av hva du spiser
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com