hva slags mat har et sunt kosthold inneholde?

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-12-28
Ifølge de sist publiserte Dietary Guidelines av United States Department of Agriculture, et sunt kosthold består av en balanse mellom seks stifter kategorier: hele korn, grønnsaker, frukt, melk, bønner og kjøtt. Hver av disse kategoriene, spredt over en 2000-kalori dag, gir en sunn kropp med en rekke viktige næringsstoffer som vil holde vekten og fremme en sterk, sunn kropp

Du trenger:. .
Frukter
grønnsaker.

helkorn

Hele kornprodukter inneholder kimen og kli, og kan finnes i hel-hvetemel, havregryn, cornmeal, og ris. Fullkornprodukter er raffinert bare lett, om i det hele, og inneholder svært sunt mengder fiber, magnesium og jern. Den gjennomsnittlige voksne bør strebe etter ca 3 oz av hele korn i dag (1 oz ville tilsvare en skive grovbrød, men husk at dersom 3 oz virker unaturlig eller som et ork, ikke bekymre deg for å spise at mange porsjoner. Bare pass på å ikke spise korn som ikke er hele korn, som raffinerte, befestet brødvarer.

Grønnsaker

Grønnsaker er lave i kalorier og høy i fiber. To eller flere kopper grønnsaker per voksen, per dag regnes ideelle, ifølge USDA. Det er vidt anbefalt å spise grønnsaker i sesongen-rå grønnsaker gir mer helsegevinst enn altfor kokte grønnsaker. Av denne grunn, rask stir-steking eller dampende foretrekkes metoder for forberedelse.

Fruit

Selv om det kan være en betydelig mengde sukker i frukt, frukt, som grønnsaker, inneholder en rekke vitaminer og også massevis av fiber. Også liker grønnsaker, er to eller flere kopper per dag ansett ideal. Juice er ikke en god kilde for frukt, fordi juice er ofte pumpet fulle av raffinert sukker i tillegg til den sunne, naturlige sukkeret de allerede besitter, og nesten alltid mangel fordel for fiber.

Milk

Fat gratis melk er anbefalt for voksne på 3 kopper per dag. Det er viktig, hvis du drikker melk eller spiser melkeprodukter, å velge versjoner som er lav i fett som meieriprodukter inneholder ofte et overskudd av kalorier og fett. Melk erstatningsprodukter, for eksempel soyamelk, eller mandelmelk, tilbyr de samme fordelene med kalsium en brøkdel av fett og kalorier som finnes i kumelk.

Kjøtt og bønner

Bønner og kjøtt gir protein, og en sunn voksen er trygt å konsumere mellom 4 gram og 5,5 gram av disse proteinkilder. Rødt kjøtt er ikke anbefalt for daglig inntak fordi, som meieri, inneholder det unødvendig mye fett og kalorier per porsjon. Lean protein, som egg, fisk, kylling og bønner (tror svarte bønner, kikerter, Pinto bønner, etc. ) er tryggere valg for et sunt kosthold.


Previous:nothing Next:mat kilder til proteiner

Relaterte artikler


 • den beste sunn kolon renset kroppen
 • hvordan ta cardispan tabletter?
 • den beste svangerskapsdiabetes måltid plan
 • diett-vennlig mat
 • hvor mange kalorier skal en mann ha hver dag?
 • postpartum diett plan
 • matvarer med høy kilder til vitamin e
 • vekttap diett for folk på betablokkere
 • den beste dietten for hurtig vekttap
 • lav carb måltid ideer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com