hvor mye protein trenger fisk?

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-12-30
Fisk, som rødt kjøtt og fjærkre, er høy i protein. Det nøyaktige proteininnholdet i et stykke fisk avhenger av hvilken type fisk og hvor det var forberedt, men unse-for-unse mange varianter har sammenlignbare protein innholdet til kylling, svinekjøtt og oksekjøtt, og mer protein enn bønner eller tofu.

Du trenger:
frukt
. grønnsaker.

Typer

Ulike typer fisk har forskjellig protein innhold. For 3 oz. kokt fisk, den anbefalte serverer størrelse for en voksen, gjennomsnittlig protein innholdet er som følger:

Torsk: 19. 51 g
Sole: 20,54 g
Hyse: 20,6 g
Kveite: 22,69 g
Sockeye Laks: 23,21 g
yellowfin Tuna: 25,47 g
Canned Tuna (lys, hermetisk i vann): 21,68 g
Swordfish: 21,58 g
regnbueørret: 20,63 g

Sammenlikninger

For å gi deg en idé om hvordan fisk sammenlignet med andre kjente kilder av protein, nedenfor er gjennomsnittlig protein innholdet av kjøtt, bønner og tofu. Den servering størrelse er også 3 oz. , Så tallene kan sammenlignes likt med listen ovenfor.

Kylling (stekt, mørkt kjøtt bare): 24. 35 g
Kylling (stekt, lyst kjøtt bare): 27,27 g
Beef (mørbrad): 18,48 g
Biff (topp ytrefilet, lean kun): 25,81 g
svinekam eller indrefilet: 21,75 g
Black Beans (kokt): 6 g
Baked Beans (økologisk, i tomatsaus): 4,2 g
Tofu: 7 g

som du kan se, kjøtt og fisk har svært like protein innhold, og fisken har mer protein enn tradisjonelle vegetarianer kilder. Som en ekstra bonus, er fisk lav i kalorier, svært lav i fett, og høy i Omega-3 fettsyrer, noe som gjør det en sunn måte å legge til protein i kosten din.

Deler

Når du koker fisk, vil du beholde del størrelser i tankene, slik at du vet hvor mye protein du egentlig spiser. Fordi fisken mister vann når du koker, for å ende opp med 3 oz. av kokt fisk bør du starte med en rå 4-oz. biff, eller 5 til 6 oz. hvis du arbeider med hel fisk.

Daglig Krav

Den anbefalte daglige protein inntak for en voksen er 0,8 g for hver kg (2,2 kg. ) kroppsvekt, per dag. Dette betyr at hvis du veier 160 pounds, trenger du omtrent 58 g protein hver dag. Avhengig av din vekt og hvilken type fisk du velger, en del av fisken kunne tilfredsstille nesten halvparten av det daglige behov for protein

Advarsel

Du bør også være klar over kvikksølv nivåer i fisk som du spiser regelmessig,. Det FDA har en liste av kvikksølv innhold i ulike typer fisk, og problemstillinger spesielle kvikksølv kostholdsråd for kvinner som er gravide eller ammende og barn under 6 år. The American Heart Association anbefaler å spise fisk minst to ganger per uke til tross for potensielle risikoer, men oppfordrer voksne til å spise en rekke av fisk for å minimere risikoen for kvikksølv forbruk. Hvis du er gravid eller ammende, eller under 6 år, bør du unngå fisk med de høyeste nivåene av kvikksølv, som hai, sverdfisk, kong makrell og tilefish. Laks, sei, steinbit og hermetisert lys tunfisk er generelt lavere i kvikksølv og kan spises oftere.


Previous:nothing Next:hva er soy protein pulver?

Relaterte artikler


 • hva slags mat har et sunt kosthold inneholde?
 • mat høyt på vitamin B2
 • metanx bivirkninger
 • hva urter hjelpe med vekttap?
 • hvordan kan jeg få fastere hud etter vekttap?
 • hvordan du gjør en rå diett
 • hvordan å behandle vitamin D-mangel i tenåringer, unge voksne og barn
 • mat å spise med diabetisk gastroparese
 • kilder til vitamin B
 • fysioterapi øvelser og artroskopisk kirurgi kneet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com