kan du ta for mye omega-3?

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-12-06
Omega-3 tilskudd har en rekke helsemessige fordeler. De har vist seg å ha en positiv effekt på kardiovaskulær helse ved å senke kolesterolet og blodtrykket. Omega-3 også kan redusere risikoen for slag. Den anti-inflammatoriske egenskapene til disse fettsyrene kan bidra med smerter fra leddgikt. Mens omega-3 er relativt trygt for dem uten en fisk allergi, at kosttilskudd er ikke helt uten risiko

Blood Tynning

Det er den blodfortynnende virkningen av omega-3 som bidrar til å redusere risikoen for blodpropp, men tynning blod er ikke alltid en god ting. Tar omega-3 kan fremme overflødig blødning fra en skade eller under operasjonen. I store mengder kan supplere føre til neseblod og overdreven blødning fra et enkelt kutt. Omega-3 bør ikke tas sammen med andre medisiner som har en blodfortynnende effekt som Coumadin, aspirin eller NSAID (non-steroide anti-inflammatoriske).

Miljøgifter

Miljøgifter funnet i fisk kan ende opp i omega -3 fiskeolje kapsler, men sjansen for kvikksølv er sjelden fordi det sjelden er i oljen til fisken. Polyklorerte bifenyler (PCB) og dioksiner er mer sannsynlig å overføre til supplement. Disse giftstoffene kan forårsake en rekke helseproblemer og er spesielt farlig for gravide kvinner og små barn. Kjøp fiskeolje tilskudd fra en stor produsent og sjekk etiketten for spesielle ingredienser.

Mageproblemer

Gastrointestinale forstyrrelser er ikke uvanlig når du tar omega-3 fettsyrer. Acid reflux, oppblåsthet halsbrann, raping, dårlig fordøyelse og diaré alle er mulig. En fishy ettersmak også forekommer vanligvis når du tar omega-3 fiskeolje. Symptomer er mer utbredt med høyere doser, og alvorlig diaré kan være dehydrerende. Det er best å starte med en lav dose, ta piller med måltider og se hvor mye som kan tolereres.

Mindre vanlige bivirkninger

Det er mange andre mulige bivirkninger av å ta for mye omega-3, men de er mye mindre vanlig. Siden supplement kan senke blodtrykket, tar for mye kan få presset for langt ned, spesielt i de som tar medisiner for tilstanden. Øvre luftveier hevelser og infeksjoner er rapportert med høye doser av omega-3. Noen sjeldne forekomster av pasienter med alvorlig depresjon eller bipolar lidelse opplever mani har blitt bemerket.

Hensyn

Omega-3 er klassifisert av Food and Drug Administration som "generelt ansett som trygge. " Som med alle supplement, bør dosering diskuteres med en lege for å sikre at det påvirker ikke andre medisiner eller medisinske tilstander.


Previous:nothing Next:omega 3 fettsyrer for hårvekst

Relaterte artikler


 • risiko for optifast
 • fiberrik oppskrifter for kolesterol dietter
 • hvor å kjøpe jorge cruise vibrering
 • thermogenics og vekttap
 • hva skal en LDL-kolesterolnivå være?
 • seks uker vekttap plan
 • kosthold for skrumplever
 • nyttige vekttap ideer
 • kolesterol ernæring kosthold
 • flytende dietter for vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com