kolesterol ernæring kosthold

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-12-04
Kolesterol er en myk, fettstoff som finnes i lipider i cellene og i blodet ditt. Kolesterol kan lages i kroppen din eller maten du spiser. Høyt kolesterol hos personer har nesten blitt en epidemi, som fører til økende forekomst av hjertesvikt, hjerteinfarkt og generell dårlig helse. Grunn av diett du velger (eller rettere sagt, mangelen på en skikkelig diett) er det ikke vanskelig for kolesterolnivået å spinne ut av kontroll med risiko for å forkorte livet

Gode og Bad Fats

Før forbedre kolesterol inntak, må du forstå forskjellen mellom gode fettstoffer og dårlig fett.

Bad fett --- mettet og trans fett --- føre til at kolesterolnivået å stige. For mange dårlige fettstoffer uten riktig mengde trening for å hjelpe forbrenne dem kan bidra til symptomer på hypertensjon som svimmelhet, hjertesykdom og hjertesvikt.

Good fett --- enumettede og flerumettede --- er bra for deg fordi gode fettstoffer faktisk lavere symptomene på hypertensjon.

Bad fett kan balanseres ut med innarbeiding av gode fettstoffer. Syvende og sist er det kombinasjonen disse fett i blodet ditt (og deres påfølgende ubalanse) som kan gi deg problemer.

Spore et Low Cholesterol Diet

Den første regelen for å ha en lav kolesterol diett er å komme inn i vanen av lesing produktetikettene. Realiteten er at du bare forestille deg at du spiser sunt. Oftere enn ikke, er du spiser langt verre enn du bør, så leser de etiketter for å bestemme fettinnholdet vil hjelpe deg å se ting klart.

Start en dagbok logg. På slutten av hver dag, skrive ned informasjon om maten du spiste som totalt fett, mettet fett og kalorier. Det er nyttig å holde en telling av kalium og salt også.

Foods i en Low Cholesterol Diet

Ifølge FDA, en typisk amerikansk bruker fire til fem ganger så mye mettet fett som trans fett i sine dietter, som utgjør en masse ekstra kolesterol. Planlegger du en fettfattig diett --- med samme mengde kalorier og enda mer mat --- er mulig og vil holde kolesterolet på et håndterbart nivå.

Prøv følgende kosthold for å senke kolesterolet. Merk at det finnes nok av substitusjonsmuligheter.

Til frokost, spise en kopp ristet fullkorn frokostblanding eller erstatte havregryn, 1 kopp skummet melk eller erstatning 1 kopp av kalsium-forsterkede appelsin juice, og 1 skive hel-hvete eller erstatning 12-korn brød. Følg dette med en banan eller erstatning 1 eple.

Ha en matbit før lunsj bestående av et eple bagel med 0,5 oz. lys, flavored kremost.

For lunsj, har en kylling sandwich (3 oz. kylling) på rugbrød eller en 12-korn brød med salat og tomat. Følg opp dette med en appelsin eller erstatte en banan. Har fem Sunn Choice cookies, 1 kopp skummet melk, 1 kopp av kalsium-forsterkede appelsinjuice, eller erstatte en kopp 100 prosent fruktjuice.

Har en annen liten snack bestående av en banan eller erstatte en eple, mellom lunsj og middag.

For middag, har 3 oz. av broiled eller dampet kylling bryst, en medium-bakt potet, 1 ss. av nonfat yoghurt, 1 /2 kopp brokkoli eller erstatte gulrøtter, 1 kopp skummet melk eller erstatning på 100 prosent fruktjuice.


Previous:nothing Next:god fiber mat

Relaterte artikler


 • South Beach fase 1 kosthold
 • ernæring for diabetikere
 • naturlige måter å øke hastigheten på stoffskiftet
 • hva urter er godt å hjelpe slutte å røyke?
 • tips for anslått vekttap
 • cvs prenatal vitaminer bivirkninger
 • kosthold planlegging prinsipper
 • den beste dietten mat for raskt vekttap
 • 6 måneders vekttap plan
 • lav-karbohydrat protein diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com