kortisol og vekttap

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-12-06
Kortisol er et hormon som produseres av binyrebarken av kroppen som en reaksjon på utskillelsen av adrenal stimulerende hormon (ACSH) fra pituary kjertelen. Kortisol er svært instrumental i å regulere energiproduksjon, healing, immunsystemet, og regulere blodsukkeret. Som med alt, skal hver agent være i moderate mengder, derfor kan en økning eller reduksjon i kortisol være ugunstig for helsen din

Fakta

Som nevnt i forrige avsnitt, en økning eller reduksjon i kortisol kan ikke være gunstig for helsen. Faktisk, hvis en person har lite kortisol i deres system, kan den personen lider av tretthet, utmattelse og kan også få en sykdom i det endokrine systemet kjent Addisons sykdom. På den annen side, kan høye mengder kortisol i systemet føre til vektøkning, svekket immunforsvar, magesår, og rask aldring.

Stress

Stress er et resultat av unormale nivåer av kortisol i kroppen. Under tider med psykisk og fysisk stress, er overflødig kortisol produseres, og samtidig fremmer vektøkning, deponeringen av fettet hovedsakelig i mageområdet. Dette avhenger fortsatt på naturen av hver enkelt. Noen reagerer på stress med høye nivåer av kortisol, inducing personen til å spise mer, mens noen reagerer med mindre kortisol og dermed spise mindre. Fra dette faktum, har selskaper som utvikler kosthold kosttilskudd vært å se på avtagende produksjon av kortisol for å fremme vekttap.

Cortisol Vekttap Produkter

Som vekttap og slanking har vokst i popularitet de siste årene, selskapene har begynt å produsere vekttap produkter som kan dramatisk redusere kortisol i kroppen når kombinert med et sunt kosthold og regelmessig mosjon. Noen selskaper hevder at personer kan miste så mye som 10 til 50 pounds. Den grunnleggende funksjonen til de fleste kortisol vekttap produkter er å øke metabolismen og energinivå.

Main Ingredients

Mange vekttap produkter har ingredienser som enten øker energinivået, eller brukes som anti-stress agenter. Et eksempel er banaba, som er populært brukt til å regulere blodsukkernivået, og anses å undertrykke appetitie. Magnolia bark er en annen populær ingrediens som er brukt av kineserne for å redusere stress nivåer.

Andre ingredienser

Ingredienser som kan øke energinivået og metabolisme er grønn te-ekstrakt og bitter appelsin ekstrakt. Imidlertid har den ingrediensen Ephedra, som har vært forbudt, noen egenskaper som ligner på bitter orange pakke siden det påvirker hjertet og blodtrykket. Selv om ingrediensene som er nevnt er gunstig for helsen til en person, er det fortsatt ingen konkrete studier som beviser at de virkelig fremmer vekttap og effektivt undertrykke appetitt av en person.


Previous:nothing Next:hva urter hjelpe med vekttap?

Relaterte artikler


 • hvordan gjøre lav carb trail mix
 • flytende dietter for vekttap
 • mat som gir kroppen din en alkalisk tilstand
 • flat mage diett plan
 • hva dietter fungerer best?
 • MUFA diett plan
 • den beste vitaminer for menn over 60
 • rå mat diett mat
 • spesielle dietter for en mage reduksjon
 • hvordan å behandle høyt kolesterol
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com