kosthold for å få pasienter klar for hjertekirurgi

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-12-22
Pasienter forbereder for hjertekirurgi må forutse endringer i livsstil å ta en frisk periode som møter både fysiske og følelsesmessige behov. Dette begynner med preoperativ justeringer for å redusere postoperative ubehag og maksimere en rask og sunn utvinning. Vedlikeholde et hjerte-sunt kosthold er en av de mest kritiske endringer, dårlige matvaner er trolig en stor del av hjerte-problemer som gjør operasjonen er nødvendig. De følgende anbefalinger er ikke ment som medisinske råd eller for å erstatte eventuelle retningslinjer som legen har gitt.

Du trenger:
frukt
. grønnsaker.

Balansert ernæring Plan

Ernæring er viktig for god helse, spesielt før sykehusinnleggelse for hjertekirurgi. Start med et balansert kosthold som inneholder tilstrekkelig proteiner, vitaminer, mineraler og kalorier. Denne kosthold bør inneholde et bredt utvalg av mat fra alle fire av de primære matvaregruppene: hele korn, frukt og grønnsaker, melkeprodukter og protein. Fokus på komplekse karbohydrater som er høy i fiber og kontroll kaloriinntak ved å forbruke mindre porsjoner flere ganger om dagen, snarere enn en eller to store måltider. Snack på frisk frukt og grønnsaker mellom måltidene hvis du fremdeles er sulten.

Begrens Sodium inntak

Begrens natrium inntaket til mindre enn 200 mg per dag for å unngå væske bygge opp i blodårene. Ikke legg bordsalt til noen tilberedte måltider. Begrens matvarer som er høy i natrium som hermetisk supper og buljong, bearbeidet (boks) matvarer, hermetiske grønnsaker, kjøttpålegg, pølser, bacon og salte snacks. I tillegg til salt i maten, begrense forbruk av monosodium glutamat (MSG), som vanligvis finnes i maten som serveres i restaurantene. Snakk med legen din før du bruker salterstatninger.

Unngå Enkelt Sukker

raffinerte karbohydrater og enkle sukkerarter bidra til å øke nivået av triglyserider (blodsukker) i blodet ditt. Unngå desserter, søtsaker og raffinerte karbohydrater som hvitt brød, pasta og ris.

Eliminere Foods høy i Kolesterol

Foods høy i mettet fett og kolesterol kan føre til fortykkelse av blodårer samt plakk og fettsyrer i veggene av blodårene dine, slik at de smale. Eksempler på disse matvarene å eliminere er stekt mat, salami og andre kjøttpålegg, eggeplommer, melk og melkeprodukter, kakao, og palme og kokos olje. Erstatt disse usunne mettede fettet med det sunnere enumettede eller flerumettede fettsyrer som fet fisk (tunfisk, laks og ørret), magert kjøtt, magre meieriprodukter og olivenolje.


Previous:nothing Next:er eddik gluten gratis?

Relaterte artikler


 • 6 måneders vekttap plan
 • den beste raske dietter
 • jawbreakers ingredienser
 • hvordan du spiser sunt hjerte-
 • effektiv diett planer for kvinner
 • matvarer for å hjelpe funksjon i skjoldbruskkjertelen
 • 1200 kalorier om dagen kosthold
 • hva urter er godt å hjelpe slutte å røyke?
 • nyttig dietter for kolesterol
 • sunn mat for type 1 diabetes
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com