kosthold for ulcerøs proktitt

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-12-25
Ulcerøs proktitt er en type inflammatorisk tarmsykdom som kan forårsake store skader på fordøyelsessystemet. Symptomer er ofte så alvorlig at livsstilsendringer er nødvendig. Det er lite dokumentasjon på at diett eller spesielle matvarer forårsaker ulcerøs protitis, men det er lurt å praktisere god ernæring ved å spise en godt balansert kosthold. Denne sykdommen noen ganger gjør det vanskelig for kroppen å absorbere næringsstoffer, så det kan være lurt å snakke med legen din om vitamin tilskudd

Blood Sugar forordning

Å holde blodsukkeret regulert kan hjelpe deg å føle deg mye bedre. Kroppens viktigste energikilde er glukose, som er absorbert direkte inn i blodstrømmen. Men det krever insulin, et hormon utskilt av bukspyttkjertelen, for å komme inn i vev cellene. Konsekvent matvaner vil hjelpe kontroll blod sukker nivåer. Spis omtrent samme mengde mat hver dag på samme tid hver dag. En rekke matvarer vil hjelpe deg å nå dine ernæringsmessige mål.

Karbohydrater

Sunn karbohydrater som grønnsaker, frukt, magre meieriprodukter, hele korn, erter, bønner og linser bør inkluderes i det daglige kostholdet. Omtrent 40 prosent til 65 prosent av kaloriene du forbruker hver dag bør komme fra disse sunne karbohydrater.

Fett

Mettet fett bør utgjøre mer enn 7 prosent av det daglige kalorier og transfett bør unngås helt. Bruk hardt fett med måte, blant annet smør, margarin og fett. Bruk lite fett erstatter slik som lav-fett yoghurt i stedet for smør. Gode valg for enumettet fett er olivenolje og rapsolje. Flerumettet fett i nøtter og frø er et godt valg også, men husk det høye kalori innhold av alle fett.

Kolesterol og Protein

Hold kolesterol i sjakk ved å forbruke mer enn 200 mg per dag. Velg magert kjøtt, bruk egg substitutter og velge skummet melk over hele melk. Et annet sunt valg er fisk, inkludert tunfisk, torsk, kveite, makrell, laks og sild. Protein bør gi deg with16 prosent til 20 prosent av kaloriene.

Fiber

Prøv å inkluderer 25 til 30 gram fiber i din daglige diett. Fiber-rik mat som grønnsaker og frukt, bønner, erter og linser, hele hvetemel, hvetekli og nøtter bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom og kontrollere blodsukkernivået.


Previous:nothing Next:rask, enkel og effektiv dietter

Relaterte artikler


 • diett brus detox
 • matvarer med høy kilder til vitamin e
 • ekstreme vekttap diett
 • hvordan å forstå om grønn te tanniner er friske
 • hvor mye skal jeg veie?
 • vekttap dietter for seniorer
 • Vanadyl sulfate farer
 • ernæring i tidlig barndom
 • hvilken mat som er rik på sink?
 • ernæringsmessig måltid planer for idrettsutøvere
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com