kosthold mat for galleblæren

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-12-27
Når leveren produserer galle, er det lagret i galleblæren hvor den konsentrerer seg og er sendt til tynntarmen til å hjelpe til med fordøyelsen. Når overflødig kolesterol skiller fra galle, gallestein form. Dette kan føre til galleblæren sykdom eller fullstendig fjerning av galleblæren. Leve med galleblæren sykdom, eller uten galleblæren, betyr at du må tenke litt hardere på hva du spiser fordi kroppen ikke lenger være i stand til å fordøye mat (spesielt fett) som det skal. Stikker til visse matvarer kan bidra til å eliminere symptomer og samtidig skape en sunnere livsstil.

Du trenger:
frukt
. grønnsaker.

Fat retningslinjer

Et fett diett er spesielt designet for galleblæresykdom ved Wake Kirurgisk eksperter anbefaler å begrense total fett til enten 25 g eller 50 g per dag, avhengig av pasientens preferanser. De 25 g diett består av 5 oz. av magert kjøtt eller kjøtt erstatter per dag. De 50 g dietten tillater for 6 oz. av magert kjøtt eller kjøtt erstatning, pluss tre til fem porsjoner fett per dag.

Drikkevarer

Drikker ikke er altfor begrenset på diett. Skummet melk, buttermilk, pulverisert og fordampet skummet melk anbefales. Også anbefalt for galleblæren pasienter er kaffe, te og andre drikker nondairy.

Whole melk, sjokolade melk, fløte, eggnog, shakes melk og alkoholholdige drikkevarer er ikke anbefalt.

Grønnsaker

Hvis du liker grønnsaker, er det ikke mange restriksjoner for kosthold, med unntak av hvordan de er forberedt. The Wake anbefalte galleblæren kosthold sier alle grønnsaker som er fersk, fryst eller hermetisk og tilberedt uten fett, olje, fløte eller ost sauser anbefales. Dersom grønnsaker er smurt, kremet eller stekt, må den daglige tillatt fettet tas i betraktning.

Frukt

Frukt er nesten alltid anbefalt å holde doktoren borte, og galleblæresykdom syke kan følge denne regelen også med en få unntak. Fettinnholdet i avokado og kokos, og det høye sukkerinnholdet i bananer er ikke anbefalt.

Kjøtt

Det ville være lett å anta at kjøtt er ute for folk bekymret over galleblæren, men ingenting kunne være lenger fra sannhet. Så lenge den rette kutt av kjøtt og riktig forberedelse metoder er fulgt, er det ingen problem med å spise biff, kylling, svinekjøtt, fisk, lam og til og med pølser.

Spis skinn kylling bryst, USDA valg kutt av biff som ytrefilet, indrefilet, rumpe steke, T-bone, Porterhouse og kjøttdeig merket 95 prosent magre. Unngå mørke kyllingkjøtt, and, gås eller fjørfe med huden på den. Unngå også USDA prima kjøtt av storfe, ribbeina og corned biff eller på annen måte sterkt marmorert snitt.

Spis mager skinke, kanadiske bacon, indrefilet av svin, koteletter og lunsj kjøtt eller pølser merket 96 prosent fett-fri eller mer. Unngå pølser, svinekjøtt spare ribs og de fleste andre lunsj kjøtt inkludert bologna, salami og pimento brød.


Previous:nothing Next:acai kapsler vs juice

Relaterte artikler


 • hvordan du har mer energi på Atkins
 • høyt kaloriinntak ideer for barn
 • jawbreakers ingredienser
 • meksikansk mat for diabetikere
 • juice rensing kosthold
 • den beste raske dietter
 • måltid planlegging for diabetes og vektkontroll
 • vekttap diett
 • fysioterapi øvelser og artroskopisk kirurgi kneet
 • thermogenics og vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com