kosthold mat for nyre helse

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-12-08
Antioksidanter er det magiske ordet når det kommer til en nyre-sunt kosthold. Når kroppens oksygentilførselen reagerer med fettsyrene i forbrukes proteiner, oppstår oksidasjon. Oksidasjon er nødvendig å konvertere protein til energi, men for mye oksidasjon av fett og kolesterol kan komplisere visse vilkår, deriblant nyresykdom på grunn av produksjonen av frie radikaler som skader proteiner, cellemembraner og gener. Også nyrene viktigste funksjon er å filtrere giftstoffer fra systemet, så begrenser nyren arbeidsmengde ved å spise riktig er også svært viktig.

Grønnsaker

Red paprika er en av de renal "super mat" som er det perfekte supplement til din nyre-sunt kosthold. Ikke bare er de en deilig og allsidig grønnsak, men røde bjeller også inneholder vitamin A, C og B6 og fiber. Deres antioksidant kraften kommer fra lycopene, som også beskytter mot visse former for kreft. Paprika er lavt i kalium, noe som er bra for nyre helse som nyrene må filtrere bort mye kalium, derfor økende den jobben de skal gjøre. Ifølge DaVita nedsatt kostholdsekspert Sara Colman, disse fordelene er best når Peppers er spist rå eller stekt.
Kål har mange av de samme egenskapene som paprika, men også en god tilførsel av vitamin K og er også lav i kalium. I tillegg er dette en rimelig tillegg til menyen som kan brukes på mange måter, inkludert coleslaw, eller kokt kål. Kål bryter også opp frie radikaler før de har en sjanse til å gjøre skade ved hjelp av et stort innhold av fytokjemikalier. er Hvitløk og løk også anbefalt for en nyre-sunt kosthold.

bær

Blåbær er blå på grunn av en antioksidant som kalles anthocyaniner. Denne kraftige antioksidant sammen med en sunn dose av anti-inflammatorisk naturlige forbindelser gjør blåbær rangerer veldig høyt på sunn mat diagrammet.
Jordbær også får sin farge fra antocyaniner, og de inneholder også ellagitanninene (en annen antioksidant). Jordbær er også en god kilde til vitamin C og fiber. Bringebær er kjent for å nøytralisere frie radikaler på grunn av deres ellaginsyre innhold.

Protein og Fett

Lav fett og lavt kolesterol er viktige i en nyre-sunt kosthold, men kroppen trenger protein for riktig energi, så styre klar av fettholdig kjøtt så ofte som mulig er en god tommelfingerregel. I stedet se til eggehviter og fisk for protein.
Eggehviter tilby høy kvalitet protein og mindre fosfor. Folk med nyreproblemer må vurdere at nyrene regulerer fosfor i blodet og om nyrene er skadet, kan det føre til store mengder fosfor. For mye fosfor betyr en mangel på kalsium, noe som kan føre til skjelettsykdommer, ifølge Mayo Clinic.
Fish, som laks og tunfisk, inneholder anti-inflammatorisk omega-3 fettsyrer som senker dårlige kolesterolet og øker gode kolesterolet. Erstatning olivenolje for andre oljer og matfett anbefales også på grunn av sin oljesyre innhold, ifølge Colman.


Previous:nothing Next:te som hjelpemiddel i vekttap

Relaterte artikler


 • hvordan du velger sunt hjerte grønnsaker
 • hvordan bli Playgirl seks pack abs
 • vekttap diett for folk på betablokkere
 • Viktigheten av vitaminer i en diett
 • cellulitt og kosthold
 • honning og vekttap
 • sunt kosthold og fitness
 • hvor å kjøpe jorge cruise vibrering
 • informasjon om acai berry
 • hva som skjer etter fedme kirurgi?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com