mat å spise for lavt kolesterol

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-12-05
Bad kolesterol kan være en stille, men dødelige morderen inne i kroppen. Dette stoffet oppfordrer blokkering og dannelse av plakk på innsiden av blodårene som kan heve blodtrykket og føre til døden. Kosthold og dårlig munnhygiene er de to største gjerningsmennene som fører til økt nivå av kolesterol. Selv om de nevnte er sant, lære noen matvarer som kan hjelpe deg å bekjempe høye kolesterolverdier drastisk vil redusere negative helseeffekter

Typer Foods

Mens kosthold er nr. 1 årsak til lav tetthet lipoproteiner (LDL, eller dårlig kolesterol), er det også midler til å fikse kolesterolnivået . Spise frukt som druer, epler, bær og appelsiner kan bidra til å forhindre oksidasjon av LDL. Tomater også gi noen fordel, men ofte er feilaktig som en grønnsak.

Leafy grønne grønnsaker som grønnkål greens, er spinat og salat anbefales på grunn av deres vitamin bestemmelsen i tillegg til deres høye fiber. Generelt er grønnsaker anbefales å hjelpe redusere kolesterol som den store majoriteten av dem er lav i mettet fett (dårlig fett). Ved å spise grønnsaker som poteter, er det best å la huden på å høste den kolesterolsenkende fordelene de gir. Plakk-forebygge grønnsaker også selleri, løk og brokkoli.

Andre typer mat som gir en sunn dose av kolesterolsenkende evner er belgfrukter. Denne gruppen inkluderer bønner og linser. Havre, kli og korn alle bidra til å senke kolesterolet også.

Viktigheten av Fiber

Fiber ofte finnes i mat at lavere kolesterol. Fremfor alt er det viktig for deg å opprettholde en høy-fiber diett når du prøver å senke LDL nivåer. Dette er fordi løselig fiber finnes i de fleste av disse matvarene bidrar til å passere kolesterol gjennom kroppen uten effekt. Løselig fiber, kombinert med vann, blir kolesterol inn i en gel-lignende stoff ved å binde seg til det. Dette stoffet er da gått ut av kroppen gjennom avføring.

Best måter å spise

Selv om det er viktig å vite at mat som skal redusere de samlede kolesterol nivåer, er det også viktig å vite mat og måter av å spise som er lavt kolesterol i første omgang.

velge vegetabilske oljer kan bidra til gi et sunnere alternativ enn de ikke-vegetabilske løsninger. Du kan også velge å fjerne hud fra kylling og kalkun eller spiser fisk for en lav mettet fett og kolesterol alternativet. Spise frukt hele (eventuelt) er alltid bedre enn juicing, som juice ofte fjerner mest gunstig fiber. Når du får juice, prøv å få juice med fruktkjøtt, kan som mer fiber finnes i disse løsningene. Fjerne eggeplommer og bare bruke hvite når det er mulig også vil gi en lav til ingen kolesterolnivået i maten. Etter disse enkle tips kan føre til et lengre liv og leksjon sjansene for hjertesykdom og andre lidelser.


Previous:nothing Next:hvor mange kalorier skal en mann ha hver dag?

Relaterte artikler


 • pusteøvelser for vekttap
 • typer South Beach fase 1 desserter
 • vektøkning måltid plan for kvinner
 • naturlige måter å øke hastigheten på stoffskiftet
 • sunne løsninger til å spise
 • å spise sunn mat på Taco Bell
 • Hva er de helsemessige fordelene av kosher dill pickles?
 • små sunne måltider
 • kilder til linolensyre
 • kalorier i alkohol og vin
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com