mat å spise med diabetisk gastroparese

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-12-11
Gastroparese er en sykdom der nervus nerve kobler hjernen til magemusklene ikke gjenkjenner magen som full. Musklene ikke kontrakt og flytte maten gjennom magen og inn i tarmene. Diabetes er den vanligste årsaken til gastroparese, da høyt blodsukker skader nerve. Den diabetiker diett for behandling gastroparese har noen likheter med en vanlig diabetiker diett, men med betydelige forskjeller

Liquid Diet

Du er trolig å starte på en flytende diett når den først diagnostisert med diabetes gastroparese. Ta små slurker med ris melk, skummet melk, klart juice eller buljong. Akseptable most mat inkluderer kokt frukt og grønnsaker, bakt kylling eller fisk med kjøttkraft lagt, korn med melk og beriket pasta. Sørg også for å drikke rikelig med vann eller suge på is chips å forhindre dehydrering som følge av oppkast fra gastroparese.

Etter som går videre til fast føde, kan det være lettere å spise næringsrik mat om morgenen og tidlig ettermiddag før du bytter til en flytende diett senere på dagen. Oppblåsthet, kvalme, tap av appetitt og andre symptomer kan forekomme ved middagstid, gjør væsker lettere å konsumere.

Solid Food

Nyt lav-fiber mat, ettersom fiber tar lengre tid å fordøye. Blant korn, nyte hvitt brød, bagels og engelsk muffins. Du kan også prøve små doser av hvit ris, samt arrowroot cookies og brus kjeks. Noen grønnsaker er bra, spesielt agurker, og godt stekt aubergine, squash, og squash, men huden dem først, og deretter fjerne frøene. Fettfattig yoghurt er bra til frokost, som mellommåltid eller dessert.

Bytt nødvendige næringsstoffer, spesielt B-12 vitamin, jern og kalsium, gjennom mat eller kosttilskudd. Vanskeligheter med fordøyelsen kan rane kroppen av disse viktige næringsstoffene. Sjømat, lever, forsterkede frokostblandinger og yoghurt er sterke kilder til B-12, mens jern finnes i muslinger, svinekjøtt, lever, befestet korn og blacktrap melasse. Meieriprodukter og tofu er perfekt for å erstatte kalsium og legge til protein i kosten din.

Andre akseptable matvarer inneholder applesauce, hermetisk frukt eller grønnsaker uten skinn, egg, mild ost og cottage cheese. Blant de matvarer for å unngå strengt er kjøtt med brusk, tørket frukt og bønner, koffein, krydrede retter, popcorn, nøtter, frø, sjokolade, havregryn, appelsiner og brokkoli, som alle er enten høyt i fett eller fiber, og vanskelig å fordøye .


Previous:nothing Next:optifast øvelser

Relaterte artikler


 • vekttap effekter av kanel
 • hvordan gjøre et eple bake kaffe kake for en diabetiker
 • cellulitt og kosthold
 • en lav-kolesterol diett plan-menyen
 • fettfattig hjerneføde for test-taking
 • ernæringsmessige verdien av soya nøtter
 • 7-dagers hele kroppen rensing program
 • MUFA diett plan
 • en måned diett plan
 • lav carb måltid ideer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com