mat diabetikere bør spise

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-12-01
Den diabetiker mat pyramide viser nøyaktig hva diabetikere bør spise i tillegg til passende mengde porsjoner. Den diabetiker mat pyramide forskjellig fra vanlig mat pyramide. Foods er basert på karbohydrat og protein innhold, samt del. Det er viktig at diabetikere får riktig mengde av karbohydrater i løpet av dagen for å holde blodsukkernivået fra svingende opp og ned

korn og stivelsesholdige grønnsaker

Diabetikere trenger karbohydrater for å opprettholde glukose i blodet deres. Spis 6-11 porsjoner en dag med korn og stivelse. Vær forsiktig, men når du velger hva du skal spise. Hold deg unna produkter som består av bearbeidet hvitt mel. De fleste behandles hvetemel inneholder ekstra sukker. Velg grove korn matvarer som brun ris, helkorn havre eller havregryn, vill ris, hel rug og popcorn. Spis stivelsesholdige grønnsaker som inneholder ikke tilsatt fett, sukker og natrium, som for eksempel grønne erter, Butternut squash, mais og de fleste tørkede bønner. Under måltider, bør du plate bestå av 3 /4 til 1 kopp av stivelsesholdige grønnsaker; denne delen er viktig å hindre at blodsukkeret stiger

Non-stivelsesholdige grønnsaker

Grønnsaker inneholder en rekke vitaminer og mineraler. , er de lite fett og er en god kilde til fiber. Non-stivelsesholdige grønnsaker er også lave i karbohydrater, slik at diabetikere kan spise mye av dem. Spis tre til fem porsjoner av ikke-stivelsesholdige grønnsaker om dagen, som salat, rosenkål, tomater, gulrøtter og brokkoli. Det er best å spise ferske grønnsaker. Når optisk for hermetisk grønnsaker, velge alternativer som er lav i natrium. Når fikse din plate, bør det inneholde 1 /2 kopp kokte grønnsaker eller en kopp rå grønnsaker.

Frukt

Diabetikere bør innarbeide frukt i kostholdet sitt også. Frukt ikke bare har vitaminer og mineraler, men sødme kan bidra til å dempe sukker cravings. Prøver alltid og spise frisk frukt. Hvis spiser hermetisk frukt, sørg for at de er dynket i fruktjuice eller lys sirup. Spis 2-4 porsjoner frukt om dagen.

Kjøtt

Kjøtt er en viktig kilde til protein. En fjerdedel av tallerkenen bør bestå av et magert kjøtt. Hold deg til kjøtt som beinfri skinless kyllingbryst, svinekam, fisk og magert kjøtt. Dersom kjøttet har ekstra fett, kutte fettet bort. Unngå steking kjøtt i olje og mel, som de inneholder mye fett og sukker, og kan øke blodsukkernivået. Unngå småkoking kjøtt i sauser, da de ofte inneholder ekstra sukker. I stedet bruker krydder etter smak, kjøtt og koke, bake eller grill den. Begrens kjøtt inntaket til 2 til 5 oz. hvert måltid.


Previous:nothing Next:matvarer med lav kalium

Relaterte artikler


 • fordeler av te og kaffe
 • hvordan å forstå om grønn te tanniner er friske
 • ikke vann øker stoffskiftet?
 • hvor å kjøpe jorge cruise vibrering
 • 7-dagers low-carb diett plan
 • Fordelene med å spise epler
 • hvordan å miste vekt og holde kroppen din
 • omega 3 vitamin informasjon
 • ultimate ernæring guide
 • hensikten med vitamin e på kroppen
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com