mat for en rask energi boost

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-12-27
Mange ulike matvarer og næringsstoffer kan hjelpe med energinivå. Noen matvarer vil frigjøre energi raskere og skape en følelse av en energi boost. Disse matvarer er favoritter tidlig stigerør, idrettsutøvere og travle mennesker som trenger mer energi for å fullføre sine dager. Andre matvarer gir en mer bærekraftig følelse av økt energi, og de vil bli diskutert kort, men fokuset vil være på mat som gir et løft av energi

Du trenger:. .
Frukter
grønnsaker.

Koffein

Kanskje den mest vanlige energien booster er koffein. Koffein forekommer naturlig i kaffe, sjokolade og te, og legges til brus og mange energidrikker. Koffein er et kjemikalie som er et sentralstimulerende til det sentrale nervesystemet som betyr at den øker årvåkenhet. Dette nervesystemet stimulering gir folk en midlertidig påfyll av energi, og effekten kan vare opptil seks timer. Siden koffein er et sentralstimulerende det kan gjøre sove vanskelig for mange mennesker etter forbruker det.

Sugar

Sukker kommer i mange former og vil gi en person en midlertidig rask energi boost. Honning, brunt sukker, høy fruktose mais sirup, glukose og sukralose alle har et lite spark. Kroppen bryter ned naturlig sukker som finnes i de fleste matvarer (inkludert sukker finnes i frukt, brød og andre hele matvarer) som opprettholder energinivået. Men når sukker i noens kropp (blodsukker) blir for lavt, føler personen trøtt og spise sukkerholdige matvarer eller drikker kan lage en energi boost. Dessverre, behandler en energi-boost fra enkle sukker i juice, godteri, brus og andre brytes ned raskt resulterer i et lavt sukker nivå og et fall i energi etter den første boost.

Frukt Sammenkoblede Med Fett

Frukt er høy i naturlig sukker og kan skape et naturlig energi boost som vil være mer subtile og mer opprettholde enn du kan med enkle sukker da sammen med fett. Nøtter, for eksempel har både fett og protein, og denne kombinasjonen vil bidra til å stabilisere sukkeret i frukt. Prøv en banan med mandler for en energi boost med mindre sukker lav enn du ville fått fra en candy bar.

Energi Barer

Energi barer kommer i mange varianter og er populære med idrettsutøvere, særlig utholdenhetsutøvere som de som trener mer enn en og en halv time om gangen. Energibarer inneholder ofte typer sukker, fett og protein. De hjelper drivstoff en utøver å fullføre en trening etter brenning alle kaloriene forbrukes før arbeidet ut i gang. Noen energibarer er utviklet spesielt for kvinner, for lite fett eller lav-kalori, og kommer i mange varianter.

Vitamin C

Matvarer som inneholder vitamin C, inkludert appelsinjuice, brokkoli og jordbær, vil bidra med energi . Ifølge "Forebygging" magasinet "sammenhengen mellom vitamin C og hvor energisk du føler har å gjøre med sin rolle i å produsere karnitin, et molekyl som hjelper kroppen forbrenne fett for energi. "Personer som har opp til en 50 prosent nedgang i muskel karnitin nivåer når de er vitamin C-utarmet. " Vitamin C er en lett vitamin å konsumere i maten fordi det er så populært i sitrus-basert juice. Liquid er også absorberes raskere i blodet enn maten er, så velger juice med høyt vitamin C-innhold.


Previous:nothing Next:kosthold mat for galleblæren

Relaterte artikler


 • god fiber mat
 • rå mat diett for å kurere candida
 • Cipramil vekttap
 • naturlig appetitt suppressant kosthold
 • hvordan du velger sunnere laks
 • do krydret mat øke stoffskiftet?
 • mat som inneholder ølgjær
 • kosthold retningslinjer for hypoglykemi
 • hvordan gjøre hjerte-sunt kjøtt valg
 • måter å få en flat mage
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com