mat høyt på vitamin d & e

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-12-02
Vitaminer D og E er to av de viktigste næringsstoffene for å bekjempe en rekke skadelige sykdommer, men mange mennesker fortsatt ikke vet hvordan å få disse vitaminene i kosten sin. Mens vitamin E manglene er sjeldne, er noen 36 prosent av amerikanerne vitamin D mangelfull, ifølge National Center for Health Statistics og mangel nivåene har økt de siste 20 årene. Inkludert de mange deilige matvarer som er rike på vitaminer D og E i kosten vil hjelpe sikre at du får alle de fordelene disse kraftige næringsstoffer har å tilby.

Rolle av vitamin D

Vitamin D er et fettløselig vitamin som finnes naturlig i bare en håndfull matvarer, men rutinemessig lagt til en rekke av lett-tilgjengelig mat. Det er også syntetiseres i kroppen din når ultrafiolette stråler fra solen trenge gjennom huden. Vitamin D er nødvendig for å opprettholde en lang liste av kroppens viktigste funksjoner: det styrker tenner og bein, reduserer betennelse, hjelpemidler i absorpsjon av kalsium, fremmer sunn cellevekst og fungerer, bidrar til å forebygge type 2 diabetes, hypertensjon, brystkreft, hjertesykdom, tykktarmskreft, ovarian kreft og osteoporose, og forhindrer osteomalasi, en oppmykning av knoklene kalles rakitt sett hos barn.

Kilder til vitamin D

Vitamin D finnes naturlig i svært få matvarer, som laks, tunfisk, makrell, reker og tran, samt små mengder i biff leveren, sveitsisk ost, eggeplommer, og torsk . Men på grunn av omfattende mangler på flere tiår tidligere, er vitamin D nå rutinemessig lagt til matvarer som melk, margarin, appelsin juice, yoghurt og mange frokostblandinger. De Mat og ernæring Styret anbefaler både menn og kvinner i alderen 50 og under ta i 200 internasjonale enheter (IE) av vitamin D hver dag. Voksne i alderen 51-70 trenger 400 IE, mens voksne over 70 bør ta i om lag 600 IU hver dag. De beste kildene til vitamin D inneholder tran med 1360 IE per spiseskje (merk at mange raffinerte torskelever oljer som selges i dag har vitamin D fjernet, så les ernæring etiketten) og sockeye laks med 739,37 IE per 4 oz. servering. Andre topp kilder er Chinook laks med 411 IE per 4 oz; makrell med 345 per 3. 5 oz, hermetisk tunfisk i olje med 200 IE per 3 oz; hermetisk sardiner i olje med 250 IE per 1. 75 oz servering, og reker med 162 IE per 4 oz servering. En kopp befestet melk har 98 IE, en spiseskje av forsterkede margarin har 60 IE, og en hel egg har 20 IE

Rolle av vitamin E

Vitamin E er et fettløselig vitamin som finnes i en rekke. grønnsaker og frukt, samt mange nøtter og frø og oljer avledet fra dem. Den beskytter huden mot UV-stråler og frie radikaler og spiller en viktig rolle i å beskytte kroppen mot blære og prostata kreft og Alzheimers sykdom.

Kilder til vitamin E

Vitamin E finnes i mange lekre og næringsrik mat, inkludert sennep greener, Swiss Chard, spinat, solsikkefrø, solsikkeolje, Saflorolje, hasselnøtter, peanøtter, peanøttsmør, maisolje, nepe greener, mandler, grønne grønnsaker, grønnkål, papaya, oliven, rå paprika, kiwi, brokkoli, tomater , og blåbær. De anbefalte Fôr Allowance (RDA) for vitamin E er 15 mg (milligram) for alle 14 år og oppover. Anbefalt inntak for barn varierer avhengig av alder: 11 mg for alderen 9-13, 7 mg for alderen 4-8, 6 mg for alderen 1-3, 5 mg for spedbarn 7 til 12 måneder, og 4 mg for barn fra fødselen av gjennom 6-måneder-gamle. Top kilder til vitamin E er: hvete germ oil med 20,3 mg per spiseskje, mandler med 7,4 mg per oz; solsikkefrø med 6 mg per oz; solsikkeolje med 5,6 mg per spiseskje, oliven med 4. . . 03 mg per kopp, Swiss Chard med 3,3 mg per kokte cup, peanut smør med 2,9 mg per to spiseskjeer,. Og nepe greener med 2,48 mg per kokt kopp

A vitamin-Rich Meal

Leter etter en måte å innlemme vitaminene D og E i en deilig måltid? Gni en 4 oz. laksefilet med olje, sitronsaft og hvitløk og stek i 20 til 30 minutter ved 375 grader. Bland en salat av rå spinat og Swiss Chard, topp med solsikkefrø, brokkoli, og rød pepper, og kaste med en dressing av balsamico eddik og solsikkeolje. Steam en halv kopp brokkoli som tilbehør, og deretter tjene og glede.


Previous:nothing Next:naturlig peanøttsmør næringsinnhold

Relaterte artikler


 • hvordan å øke vekttap
 • den kardiale 3 dagers diett
 • hvor å miste vekt på en bærekraftig måte
 • status av mat enzymer i fordøyelsen og stoffskifte
 • flat mage diett plan
 • hvordan ta cardispan tabletter?
 • hvordan å gå ned i vekt med diett og mosjon
 • kroppsfett redusering
 • omega 3 fiskeolje tilskudd til lavere kolesterol
 • fiberrik oppskrifter for kolesterol dietter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com