rask og enkel dietter

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-12-01
Den Harvard School of Public Health tilbyr dieters råd med sine Healthy Eating Pyramid, en spise plan ment å erstatte utdaterte amerikanske Food Guide Pyramid. Kombinert med regelmessig mosjon, daglig multivitaminer og rikelig med vann, er det diett plan Harvard tilbyr en rask og enkel måte å miste vekt trygt

Planen

The. . . Healthy Eating Pyramid illustrerer den anbefalte prosentandeler av kostholdet de ulike matvaregruppene bør ta opp. Matvarer som er usunt er plassert i de mindre øverste delen av pyramiden, mens sunn mat fylle større, lavere segmenter.

Foods Unngå

Det øverste nivået i Healthy Eating Pyramid inneholder matvarer du må unngå : rødt kjøtt, smør, raffinert korn (hvit ris, hvitt brød, pasta, og så videre), poteter, sukkerholdige drikker og desserter, og salt. Disse matvarer er høyt i kalorier og gir liten eller ingen ernæringsmessige fordeler.

Foods til Minimer

Under det nivået du vil finne meieriprodukter, noe som kan være en litt større andel av kostholdet ditt. Men for mye melkeprodukter er usunt. Du bør spise mer enn 1 til 2 porsjoner om dagen. Harvard sier dette vil dekke kroppens kalsium behov. Hvis du trenger en alternativ kilde til kalsium og vitamin K, anbefaler de brokkoli og andre grønne-grønne grønnsaker i stedet. Bruk en multivitamin hvis du trenger mer vitamin D.

Det neste nivået har to matvaregrupper side om side. Den første gruppen er nøtter, frø, bønner og tofu. Nøtter, bønner og frø inneholder fiber og mikronæringsstoffer. Tofu er et godt alternativ til rødt kjøtt, men målet for ikke mer enn 2-4 porsjoner med den en uke. Den andre gruppen er fisk, fjærkre og egg. Disse matvarene har rikelig med protein og relativt små mengder av mettet fett (det dårlige slag)

Stiftelsen av Diet

Det største nivået av pyramiden viet til mat inneholder tre viktige mat grupper:. Frukt og grønnsaker, sunt fett /oljer og hele korn. Dette er den sunneste matvarer, og bør utgjør den største andelen av kostholdet ditt.

Frukt og grønnsaker er gode kilder til fiber, vitamin C og mange andre næringsstoffer som kroppen din trenger. De senker blodtrykket og redusere risikoen for mange sykdommer og medisinske tilstander, inkludert hjertesykdommer, slag, øye-og fordøyelsesproblemer, og muligens kreft.

Sunt fett vil fremme hjerte helse ved å redusere risikoen for hjerte sykdom og senke kolesterolnivået. Legg til sunt fett og oljer (f. eks oliven, raps eller andre vegetabilske oljer) til kosthold ved koking og baking med dem, eller bruke dem til å lage salat dressinger.

Hele korn er avgjørende for en sunn, balansert kosthold. De vil vesentlig redusere kolesterolet, reduserer risikoen for type-2 diabetes, og muligens hemme utviklingen av kreft. Brun ris, hel-hvete pasta, gammeldags havregryn og hel-korn brød er gode kilder. Sjekk etikettene av grove kornvarer å sørge for at de har minst 3 gram fiber per servering

Det laveste, største nivået representerer overordnede temaet for Healthy Eating Pyramid:. En daglig rutine som kombinerer næringsrik mat med regelmessig mosjon er den beste måten å holde seg frisk. Hvis du holder deg til denne planen, vil du miste vekt raskt og sikkert, og opprette en ny livsstil som vil gjøre ditt vekttap permanent.


Previous:nothing Next:flat mage diett plan

Relaterte artikler


 • hvordan du diett for candida
 • høyt LDL kolesterol diett tips
 • fri en uke diett plan
 • måter å få en flat mage
 • om havsalt
 • lavt protein lav-fett og lavt kolesterol dietter
 • de beste måtene å miste vekt raskt for tenåringsjenter
 • hva reiser triglyseridnivåer?
 • å spise fast food på vekt overvåkere plan
 • Hva er fordelene med glutamin pulver?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com