sunn mat til lavere høye triglyserider

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-12-26
Triglyserider kommer fra fettet vi spiser i våre matvarer. Nivåer er påvirket av hva vi spiser-særlig fett, sukker og alkohol. Leger sjekke triglyseridnivåer ved hjelp av en fastende blodprøve. Hvis nivået er over 250 ml /l (ml per desiliter blod), kan du være i faresonen for å utvikle en haug med sykdommer som hjertesykdommer, diabetes og bukspyttkjertelen lidelser. En av de beste måtene å redusere nivåene er med en diett som inneholder fiberrik mat og omega-3 fettsyrer

helkorn

Forskere fra USA Agricultural Research (ARS) sier at å spise hele korn kunne senke blod triglyseridnivåer. De gjennomførte en liten studie for å fastslå effekten av hele korn på triglyseridnivåer. Deltakerne inkluderte 10 friske kvinner alder 20-45 som spiste enten en hel-korn eller en raffinert og rikt kosthold. Etter fem dager forskere kjørte en blod panel på deltakerne og fant triglyseridnivåer i raffinerte-korn spiste å være høyere enn i helkorn spiste.

Forskere fra University of Maryland kjørte en lignende studie på eldre deltakere. Forskerne konkluderte med at folk som spiste tre porsjoner av hele korn hver dag hadde mindre sannsynlighet for å utvikle koronar hjertesykdom eller metabolsk syndrom.

Hele korn er funnet i en rekke matvarer, inkludert pasta, mange frokostblandinger og brød.

Spinat

Spinat er rik på kalium og folat, både fiender av høyt kolesterol. Spis en diett med mye spinat til høyt blodtrykk. Ifølge American Heart Association, reduserer folat nivåene av homocystein, som er en betennelse markør som skader blodårene.

Spinat er en av de eneste plante-baserte kilder som inneholder co-enzym Q10, noe som styrker hjertemuskelen. Spis spinat rå eller kokt. Ta med spinat i hverdagslige retter som spaghetti saus og frukt og yoghurt shakes, og topp grillet fisk med visnet spinat.

Omega-3 Kilder

The American Heart Association sier at folk med høye triglyserider bør øke sitt inntak av omega -3 fettsyrer for god helse. Fisk olje eller fisk kosttilskudd er én måte å få de viktige omega-3 fettsyrer, men omega-3 fettsyrer finnes i mange matvarer også.

Mat som laks, mandler og linfrø er rike med omega-3 fettsyrer syrer. The American Heart Association anbefaler at folk erstatte fisk til kjøtt som for eksempel hamburger.


Previous:nothing Next:ikke faste hjelpe miste vekt?

Relaterte artikler


 • Viktigheten av vitaminer i en diett
 • informasjon om mat kilder med jern og B12
 • ernæring for høyt blodsukker
 • hva dietter fungerer best?
 • er detox dietter trygt?
 • vitaminer for å hindre blåmerker
 • grønn te diett for vekttap
 • ernæringsmessige retningslinjer for vekttap
 • kosthold for å få pasienter klar for hjertekirurgi
 • hva skal en LDL-kolesterolnivå være?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com