tips på appetitt undertrykkelse

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-12-09
Bortsett fra cravings for matvarer du nylig har eliminert fra kostholdet ditt, sultfølelse er trolig den tøffeste problem å takle når man prøver å gå ned i vekt. Selv om det finnes en rekke syntetiske appetittdempende midler tilgjengelig, kan du selvfølgelig undertrykke appetitten med noen endringer i livsstilen din

Spis sakte

Uansett hvor sulten du er, spiser sakte. Kroppen fungerer ved å sende meldinger fra ett område til den andre, og det samme gjelder for ditt fordøyelsessystem. En melding sendes fra magen til hjernen din, varsler det at den er full. Men før denne meldingen er mottatt, ikke magen ikke føler deg mett. Spise gir sakte magen tid til å varsle hjernen din at den har fått nok, slik at appetitt undertrykkelse eller kontroll skal finne sted. Denne prosessen tar omtrent 20 minutter.

Spise ofte

Pass på at du spiser ofte. Dette høres counterintuitive i form av å miste vekt, men en av de beste måtene å kontrollere appetitten er å spise fem på seks små måltider om dagen. Dette øker stoffskiftet og holder du deg fornøyd gjennom dagen. For å hindre overspising, bør hvert måltid være mellom 200 og 400 kalorier.

Drikke mer vann

Attack at sult med vann. Ofte kan hunger forveksles for tørste. Drikker mer vann holder deg hydratiserte, flushes giftstoffer fra kroppen og hjelper avverge cravings mellom måltidene ved å fylle deg opp. Drikke et glass vann før hvert måltid hjelper deg med å unngå overspising på et måltid.

Det hjelper også å spise mat som har høyt vanninnhold, som salat, agurk og vannmelon. De er lave i kalorier og holde deg følelsen fornøyd

Øk Fiber

Vurder en annen kilde for gjør at du føler full:. Fiber. Det er en flott måte å kontrollere appetitten, spesielt når ledsaget av et glass vann. Vannet hjelper det ekspandere i magen.

Gode kilder til fiber er grønnsaker som spinat, brokkoli og blomkål, sammen med hele korn produkter som brød, frokostblandinger og pasta. Fordi hele kornprodukter ikke er raffinert-som er deres søster produkter hvitt brød, hvit ris og makaroni-inneholder de næringsstoffer som fyller deg opp raskere og holde deg følelsen fyldigere lenger.

ha dette i tankene

Ikke overdriv. Kontrollere appetitten til en viss grad er nyttig under slanking, men ikke helt eliminere den. Du må kjenne når kroppen er under sin påkrevde kalori teller, hvis du ikke har nok kalorier til å brenne, begynner kroppen din brenner muskelmasse for energi i stedet. Dette kan skade din vekttap innsats.


Previous:nothing Next:vitaminer som øker immunforsvaret

Relaterte artikler


 • hvordan å forstå om grønn te tanniner er friske
 • mat som inneholder ølgjær
 • bruk av papaya ekstrakt
 • pusteøvelser for vekttap
 • en balansert vekttap diett
 • hvor mye karbohydrater, fett og protein bør du spise daglig for å gå ned i vekt?
 • hva er den beste dietten for vekttap?
 • ultrasimple kosthold oppskrifter
 • historien om vitaminer
 • dietter kjendiser bruke til å gå ned i vekt raskt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com