tørket frukt ernæring

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2011-12-10
Tørket frukt er konsumert i USA med en hastighet på ca 2,38 pounds per person, per år (per 2004), i henhold til Food Institute. Rosiner og svisker er de mest populære typer tørket frukt. Tørket frukt er ofte sett på som en helse-snack, rett og slett fordi de er frukt. Mens det er spesielle ernæringsmessige fordeler ved å spise tørket frukt, er det noen ulemper. Det er flere ting du bør vurdere før du legger tørket frukt til kosthold

Lagt Sukker

Det er forskjellige måter du kan tørke frukt. I noen metoder, er frukten tørket uten å legge noe. I andre metoder, er sukker lagt til. Ifølge Verdens sunneste Foods, tørkede tranebær ofte søtstoffer lagt til dem i løpet av tørkeprosessen. Den eneste måten å være sikker på at du får ingenting, men helsefordeler, er å velge bare tørket frukt som ikke har tilsatt sukker.

Konsentrasjon av Næringsstoffer

De som tenker på å legge tørket frukt til kostholdet bør vurdere ernæringsmessige tall for tørket frukt. Tørking betyr at vannet er tatt ut av frukten. Mens vekt og størrelse reduseres, næringsstoffene forbli den samme. Verdens sunneste Foods påpeker at en kopp fersk aprikoser har 74 kalorier. En kopp tørkede aprikoser har 313 kalorier. Mens noen næringsstoffer gjenstår, er andre næringsstoffer, som vitamin C og beta karoten, tapt.

Tørket Druer (rosiner)

Rosiner er den mest populære typen tørket frukt. De kan lett legges til salater og desserter å legge til en søt touch. En kopp steinfrie rosiner har 434 kalorier, imidlertid. Mens de er høy i kosttilskudd fiber (5 g per porsjon, 21 prosent daglig verdi), de er også høy i naturlig sukker (86 g per porsjon). Rosiner er en god kilde til jern, fordi de gir 15 prosent av det daglige verdi i hver en-kopp servering.

Tørkede plommer (svisker)

Svisker er godt kjent som en stor hjelp for fordøyelsessystemet. Det er flere fordeler ved å legge svisker til kosthold. En kopp pitted, ukokt svisker har 418 kalorier. Dette visning har nesten 50 prosent av det daglige verdi av kostfiber, med 12 g. De svisker er relativt høy i naturlig sukker, men med 66 g per porsjon. Svisker er en utmerket kilde til vitamin A, med 27 prosent av det daglige verdi per kopp. De har 129 prosent av det daglige verdien av vitamin K og over 20 prosent av det daglige verdi av kalium, kobber og mangan.

Tørket epler

Tørkede epler blir stadig mer populært. Dessverre, epler mister mye av sin ernæringsmessige fordeler når de er tørket. En full kopp servering av tørkede epler (uten tilsatt sukker) har 145 kalorier. De er høy i kosttilskudd fiber (5 g, 20 prosent av daglig verdi), men er også høy i naturlig sukker (34 g per porsjon). Tørkede epler bare har 6 prosent av det daglige verdien av vitamin B6 og 4 prosent av det daglige inntaket av vitamin C.


Previous:nothing Next:typer sunn mat for barna

Relaterte artikler


 • dietter som behandler acid reflux
 • hvordan å gå ned i vekt uten slanking igjen
 • negative bivirkninger av koffein
 • er eple cider bra for vekttap?
 • hva er rutin godt for?
 • urte vekttap planer
 • ultrasimple kosthold oppskrifter
 • hvordan du starter en arbeidsplass vekttap program
 • kilder av LDL kolesterol
 • å spise en flexitarian kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com