vitaminer som øker immunforsvaret

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-12-09
Mest alle vet at vitaminer er bra for deg. De er nødvendige for å holde kroppen i gang, drevet og forberedt på å bekjempe infeksjoner. Men noen vitaminer er bedre rustet for immunforsvaret. Hvis du blir mangelfull på disse vitaminene, kan du finne deg selv mer mottakelig for å bli syk under kalde og influensasesongen

Vitamin C

Hvis moren din gjorde at du drikker appelsinjuice som barn når influensasesongen traff skolen, hun trolig gjorde på grunn av vitamin C, som finnes i mest sitrusfrukter som appelsiner og sitroner. Det hjelper fremme helbredelse av skadede celler og stimulerer antistoff aktivitet. Vitamin C øker også aktiviteten i fagocytter og nøytrofile, som er immunsystemet celler. Blodet, huden, nervesystemet og bein alle lagre vitamin C. I tillegg til sitrus, vitamin C også kan finnes i brokkoli, paprika og tomater. Noen studier anbefaler minst 100 mg daglig for å opprettholde kroppens normale Vitamin C behov.

Vitamin B6

Også kjent som pyridoksin, er B6 ikke naturlig produseres eller lagres i kroppen. Det er knyttet til produksjon av T-celler, som er laget av immunsystemet. Et annet immunforsvaret protein kalt interleukin-2 er kjent for å være mangelfull i mennesker som også mangler B6. Vitamin B6 kosttilskudd er noen ganger gitt til eldre for å gjenopprette deres immunforsvar. Naturlige kilder til B6 er bananer, laks, skinn kalkun og hvitt kyllingkjøtt, rødbrun poteter og hasselnøtter. Minst 1,3 mg om dagen er anbefalt for voksne.

Vitamin D

Når du er ute får sol, kan du bli forsterke immunforsvaret ved å lage vitamin D. Produksjonen skjer når huden blir eksponert for solen. Overeksponering, derimot, kan føre til solbrenthet eller skadet hud celler. Vitamin D "skrur på" kroppens immunsystem når nok er tilstede. Det fungerer som et hormon å la cellene vite at de trenger å reagere mot fremmedlegemer. Vitamin D undertrykker også responsen under en overreaksjon ved å utløse produksjon av antimikrobielle proteiner, og dermed redusere unødvendig betennelse. Hvis du ikke er en stor fan av solen, kan Vitamin D finnes i noen fisk, inkludert laks, makrell og tunfisk. Vitamin D-beriket melk, margarin, pudding og ost er også gode kilder. Folk bør få minst 200 internasjonale enheter av vitamin D daglig, med en økning til 400 etter fylte 50 år gammel.


Previous:nothing Next:protein shake ideer

Relaterte artikler


 • å spise mer fisk for et sunt hjerte
 • hvordan du bruker næringspyramiden
 • sunt kosthold og mosjon planer
 • hvordan å jobbe på et lite fett, lite sukker og lite salt kosthold
 • kosthold for skrumplever
 • breastfeeding vekttap plan
 • perfekte diett for blodtrykk
 • hvordan bruke tomatsaus for hjertesykdommer
 • proteinrik mat valg for vekttap
 • ultrametabolism detox
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com