yngel matlaging og diabetes

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-12-11
Diabetes er en feil i bukspyttkjertelen som produserer ekstremt høyt blodsukker nivåer. Glukose produseres ved å behandle karbohydrater normalt går inn i kroppens celler til å produsere energi. Med diabetes, forblir glukose i blodet lenger. Mat som er stekt er felles triggere til overspising. For mye mat spist på en gang gjør det vanskelig å oppnå normalt blodsukkernivå. Også, stekt mat er høyere i fett og kalorier. Det er sunnere å tilberede mat ved baking, steking, broiling, koking, damping, grilling eller stir-steking.

sunt kosthold

Spise et sunt kosthold er en viktig livsstil endring som hjelper administrere diabetes. Dette forbedrer generelle blodsukker og kolesterol nivåer. Det reduserer blodtrykket og holder vekten din ned til et normalt nivå. Selv om du er på medisiner for diabetes, må du se på diett siden det direkte påvirker denne sykdommen. Kontrollere diabetes bidrar til å hindre et bredt rekke fatale komplikasjoner.

Fry Cooking

Ta knekken på mat øker kalorier, karbohydrater, fett og natrium teller. En stekt kyllinglår har 264 kalorier, ingen karbohydrater, 15 gram fett og 99 mg natrium. En stekt kyllinglår har 431 kalorier, 14 gram karbohydrater, 26 gram fett og 441 mg natrium. En bakt potet har 163 kalorier, 36 gram karbohydrater, et spor av fett og 12 mg natrium. Pommes frites har 458 kalorier, 53 gram karbohydrater, 25 gram fett og 265 mg natrium. Stek matlaging tar en sunn mat og gjør det mindre sunt.

Usunt fett

Fry matlaging gir mye fett til maten. En type usunt fett er mettet fett, som finnes i animalske-baserte matvarer og fettrike planteføde. Dette fettet finnes i palmeolje og animalsk fett. Mettet fett øker kolesterolnivået ditt, og øker risikoen for hjertesykdom. En annen usunn fett er transfett, som ble utviklet i et laboratorium for å øke holdbarheten av bearbeidet mat. Se etter hydrogenert olje eller delvis hydrogenert olje på maten etiketten. Det er ingen sikker mengden transfett. Pommes frites inneholder normalt trans fett siden dette er den typen fett mest fast food restauranter bruk.

Sunt fett

En måte å forbedre yngel matlaging er å steke i sunt fett. Dette inkluderer enumettet fett som reduserer blodtrykket og blodsukkernivået. Enumettet fett er olivenolje og raps olje. Flerumettet fett er sunt fett også. Dette fettet finnes i korn, tistelolje og soyabønner oljer. Når du spise ute, be om å se hva slags olje restauranten bruker når steking matvarer.

Karbohydrater og Sodium

Karbohydrater er viktige for kroppen funksjon siden de gir kroppen med en tilførsel av energi. Karbohydrater mate hjernen og sentralnervesystemet. En overflod av karbohydrater i en diabetiker diett forårsaker ukontrollerbare høyt blodsukker nivåer. Det meste av karbohydrat innholdet er stekt mat er funnet i brødet belegg. Natrium er også nødvendig for kroppens funksjoner, men et overskudd av natrium forårsaker høyt blodtrykk og væskeansamlinger. Mest stekt mat er saltet for å forbedre smaken.


Previous:nothing Next:hvor mye økologisk grønn te å drikke for å miste vekt

Relaterte artikler


 • ernæring for å forhindre håravfall
 • super mat for lang levetid
 • naturlige diett hjelpemidler
 • hva du skal spise etter å ha tatt kål suppe diett
 • matvarer som forårsaker akne
 • hvor mange kalorier gjør at kroppen trenger å holde vekten?
 • gjør linfrøolje reduserer kolesterol?
 • informasjon om acai berry
 • super raske vekttap tips
 • Hele kroppen renset for en staph infeksjon
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com