diabetic diett måltid plan ved hjelp av glykemisk indeks maten

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-01-25
Ifølge American Diabetes Association, glykemisk indeks (GI) måler hvordan blodsukkeret endres etter å ha spist visse matvarer. Indeksen er en skala som går fra null til 100, med glukose er 100. Mat som er høy på glykemisk indeks kan resultere i hurtig blodsukkeret øker, mens mat som er lav tar lengre tid å fordøye, og vil resultere i lavere blodsukkeret øker. Når du oppretter en diabetiker-diett måltider du trenger for å innlemme mat som har en lav GI rating for å hindre fra å komme hyperglykemi.

Grønnsaker

Grønnsaker har en ekstremt lav GI rating, det er derfor de bør inkluderes i hvert måltid plan. For eksempel, brokkoli, blomkål, selleri, agurk, aubergine, grønne bønner, salat, paprika, sukkererter, spinat, tomater, squash og alle har en GI rating på 15. Følgelig, for lunsj, prøv en grønnsak salat med litt dressing.
På den annen side, er det noen grønnsaker som har en moderat eller høy GI rating og bør spises med måte. Bred bønner har en GI rating på 79, grønne linser 52, kidneybønner 52 og bakte bønner 48.
Grønnsaker er også gode tillegg til et kosthold fordi de er høy i fiber.

Frukt

Noen frukt har har lav GI karakterer og andre med høy GI karakterer, så du må være forsiktig. For eksempel, moreller har en GI rating på 22, grapefrukt 25, tørkede aprikoser 31, epler og plommer 38 39, så kombinerer disse fruktene kan gjøre en perfekt fruktsalat for diabetikere måltider. Frukter som har en ekstremt høy GI rating inkluderer vannmelon, med en GI rating på 72, ananas, 66, rosiner, 64, aprikos, 57, og mango, 56.

Meieri

De fleste melkeprodukter er gode å ta med i måltidet planen fordi de har GI karakterer så lavt som de av grønnsaker. For eksempel har fettfattig yoghurt en rating på 14, sjokolademelk 24, helmelk 27, og fettfri melk 32. Imidlertid er iskrem en meieri produkt med høy GI rating --- 61 --- og bør unngås.
Den viktigste delen av å starte en ny diett er å kjenne GI rangeringer av maten du spiser. En god tommelfingerregel å følge, er hvis en mat har en GI rating på under 50 så det er sikkert mat for deg å spise med måte. Men det er bedre å fylle opp med mat som har GI karakterer på under 30 eller 40.


Previous:nothing Next:høyt fiber diett planer

Relaterte artikler


 • hvordan du miste vekt raskt ved å unngå hvete
 • kål og frukt kosthold
 • å spise sukker i moderasjon
 • hvordan bruke oliven for glatt hud
 • risikoer og komplikasjoner fra en gastrisk bypass
 • hvordan å gå ned i vekt uten en kjepphest kosthold
 • hensikten med vitamin e på kroppen
 • hvor mye burde jeg veie for høyde min?
 • hjemmelaget mat gave ideer for diabetikere
 • seks uker vekttap plan
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com