fettfattig hele matvarer plantebasert kosthold

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-01-14
En lav-fett, hele matvarer plante-basert diett, også kjent som en lav-fett hele matvarer vegansk kosthold, har blitt popularisert av Dr. John McDougall, forfatter av The McDougall Program, og Dr. Joel Fuhrman, forfatter av Eat to Live . På begge planer, vedtar dieter en helt vegansk kosthold og konsentrerer seg om å spise naturlig lav-fett hele matvarer. Den dietter sentrum rundt å spise frukt, belgfrukter, hele korn og grønnsaker. McDougall og Fuhrman talsmann denne type diett for vekttap og for å oppnå maksimal helse

Vegan

Et vegansk kosthold utelukker all mat laget av eller med dyr. Alle kjøtt inkludert fjærfe, fisk og sjømat, alle melkeprodukter, egg og animalsk biprodukter som smult og gelatin er avsto fra på et vegansk kosthold. Dietten består av plante-baserte matvarer som korn, belgfrukter, nøtter, frø, grønnsaker, frukt, vegetarisk kjøtt erstatter, soya produkter som tofu og soyamelk, andre meieri erstatter og oljer.

Whole Foods

Whole Foods er matvarer som inneholder alle sine næringsstoffer naturlig levert av Mother Nature. Hele matvarer har ikke blitt behandlet eller raffinert, og de ikke inneholder syntetiske, kunstige eller lab-laget ingredienser. Ingenting har blitt lagt til dem, heller, blant annet fiber og protein. er Frukt, grønnsaker, hele korn som brun ris eller havregryn, nøtter og belgfrukter eksempler på hele matvarer.

Bearbeidet mat, omvendt, er matvarer som ikke ser ut som om de kunne bli funnet i naturen " som er. " Prepackaged mat som frossen middager og hermetisk supper, alle mel, raffinert sukker, alt med trans fett eller høy fruktose mais sirup, junk food, kunstige søtningsmidler, brus, "diett" mat som Weight Watchers barer og SnackWell informasjonskapsler og butikk-kjøpte juice er eksempler på bearbeidet mat.

McDougall Program

Det McDougall Programmet eliminerer helt fett. Salt er også svært begrenset, med kun små mengder lov til å gjøre maten mer velsmakende. På planen, kan det dieter spise ubegrenset hele korn som havre, bygg, brun ris, quinoa, helkorn couscous, grønnsaker og belgfrukter. Men alle nøtter og frø utestengt, og frukt er begrenset til to porsjoner per dag. For maksimal vekttap, Dr. McDougall også anbefaler å redusere forbruket av soya produkter.

Eat to Live

Den Eat to Live program eliminerer fett og all mat som inneholder mel til den enkelte når en idealvekt. På planen, spiser dieter en ubegrenset mengde ikke-stivelsesholdige grønnsaker med svak restriksjoner på inntak av frukt, korn og belgfrukter. På diett, er det anbefalt at 1 pund av salat og andre rå grønnsaker bli spist hver dag med 1 kilo kokte ikke-stivelsesholdige grønnsaker, fire porsjoner med frukt, 1 kopp av stivelsesholdige grønnsaker og hele korn, 1 kopp belgfrukter, en unse av nøtter og 1 ss av linfrø. Når en idealvekt er nådd, kan ubehandlet fett og mat med hele hvete mel bli lagt tilbake i kostholdet, men må konsumeres med måte.

Fordeler

Studier tyder på at en lav-fett vegan kosthold basert på hele matvarer kan hjelpe til med vekttap, hjelp med diabetes, lavere kolesterol og reduserer risikoen for å utvikle hjertesykdom, benskjørhet og kreft. For eksempel viser en studie ved Stanford University at en lav-fett vegan kosthold har to ganger den kolesterolsenkende effekt av altetende fettfattig kosthold. Tilsvarende viste en studie utført ved George Washington University som å spise en lav-fett vegan kosthold hjelper individet bedre behandle type 2 diabetes. En studie utført ved University of Massachusetts Medical School viste at en lav-fett vegan kosthold bremser kreft vekst, og lignende resultater ble diskutert av T. Colin Campbell i The China Study.

Dr. Kerrie Saunders også publisert i "Vegan Diet som kronisk sykdom Forebygging: bevis som støtter den nye fire matvaregrupper," som utforsker en rekke vitenskapelige studier og bevis som tyder på å spise kjøtt og meieriprodukter fører til sykdom og omvendt, observere en vegansk kosthold vil forebygge og kurere sykdommer som hypertensjon, hjertesykdommer, kreft, diabetes og mange andre. Nå nylig, foreslo forskning gjort av Dr. Caldwell Esselstyn at en fettfri vegansk kosthold kan forebygge og reversere hjertesykdom.

Hensyn

Et balansert vegetarisk kosthold vil gi kroppen med alle dens ernæringsmessige behov. Men en dårlig planlagt diett resultere i mangel på vitamin B12, vitamin D, kalsium, omega-3 fettsyrer og jod. Derfor er det viktig at enhver person på et vegansk kosthold spiser et bredt utvalg av frukt, belgfrukter, korn, nøtter, frø til grønnsaker og sikre tilstrekkelig ernæring.


Previous:nothing Next:bivirkninger av IGF-1

Relaterte artikler


 • hvordan å forberede for å utøve psykisk
 • gratis vekttap måltidsplanlegger
 • hvordan å gå ned i vekt med frukt dietter
 • lymfe detox diett
 • hvordan å gå ned i vekt uten piller eller trening
 • fiberrik oppskrifter for kolesterol dietter
 • Hvordan hjelper fiskeolje med vekttap?
 • pusteøvelser for vekttap
 • matvarer som inngår i en høy-fiber diett
 • linfrø effekter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com